- Vi har nettopp startet

John W Henry og Tom Werner sier at man så vidt er i gang med å prøve å gjøre LFC til en sportslig og kommersiell suksess, og at man har langsiktige planer.

- Da vi hadde gjennomgått regnskapsbøkene og fått oversikt over den finansielle situasjonen, begynte vi å forstå hvor omfattende dette var, sier John W Henry og Tom Werner i FSG til Daily Mirror angående kjøpet av Liverpool FC.

- Vi manglet bredde i spillertroppen og vi hadde høye lønnsutgifter. Det var også aldrende spillere og så videre. Vi visste det ville bli veldig vanskelig med de spillerkontraktene som var og hvordan klubbens ungdomsavdeling var.

- Vi måtte ta en avgjørelse om vi virkelig ønsket dette da det var en enorm utfordring, mye større enn noen supporter kunne vite om.

- En kan sammenligne klubben med en tankbåt, og du kan ikke snu en tankbåt like fort som en hurtiggående båt, forklarer John W Henry.

- En kan si at det var en større utfordring enn å kjøpe opp Red Sox. En kan se på Liverpool og Manchester United, hvor det er Liverpool som har det korte strået blant to rivaler. Det er slik det var med Red Sox og New York Yankees. Yankees var totalt dominerende da vi kom for 11 år siden.

- Vi visste at vi ikke kunne komme på samme fot finansielt som The Yankees, men vi måtte gjøre alt som stod i vår makt for å utfordre dem ute på banen. I det vi var i ferd med å ta igjen forspranget, da bygget de en ny stadion. Det var et sjumilssteg.

- Dette er likevel en enda større utfordring.

- Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta før vi virkelig kan kjempe i toppen, jeg vet bare at vi ligger etter, men at vi jobber med det, forklarer Tom Werner.

- Føler jeg at det er mulig for oss å ta igjen rivalen (Man U)? Absolutt.

- Kan vi ta igjen forspranget og være med å kjempe på høyeste nivå? Absolutt.

- Da vi kom var det stor ustabilitet, folk snakket om at klubben var inne i en ond sirkel.

- Jo sterkere klubben er kommersielt, jo sterkere vil klubben være. Jeg mener vi allerede har tatt store steg. Vi er veldig aggressive når det gjelder å skaffe inntekter kommersielt. Vi arbeider med løsninger for stadion da vi vet at inntektene på kampdag må øke.

- Dette er en stadig utvikling. Jeg mener vi går i den riktige retningen. Jeg tror fansen skjønner at vi er i gang med noe og, forhåpentligvis, vil de se fremgang denne sesongen.

- Jeg vet at det har vært spekulert i at vi kanskje ønsker å selge for å skaffe oss en rask fortjeneste, men vi ønsker å være her på lang sikt, fortsetter Werner.

- Vi har bare så vidt startet, skyter John W Henry inn til slutt.