- Vi har skaffet en plattform

Daglig leder Ian Ayre sier at man aldri kan være fornøyd med underskudd, men at man nå har kuttet ut planer og kostnader fra tidligere eiere som gjør at man kan se framover.

- Hovedbudskapet er at det nye eierskapet har skapt stabilitet, en langsiktig mulighet for Liverpool og gode plattformer som vi forhåpentligvis kan bygge videre på, sier Ayre til Liverpool Echo etter at regnskapet til LFC ble gjort kjent.

- Jeg vil anta at folk vil fokusere på et tap på £49,4M, og det er ingen forretninger som vil være fornøyd med røde tall.

- Det er likevel et viktig signal å sende ut at £59M av denne regningen dreier seg om «eksepsjonelle punkter» og at man har vært i en overgangsperiode. Det dreier seg om å komme seg fra et sted og til et annet hvor man ønsker å være.

- Vi har skrevet av et enormt beløp i forbindelse med stadionprosjektet. En stor del av det tapet på £50M kommer fra prosjektet til Hicks og Gillett, som nå er skrinlagt og som var veldig nødvendig å få ut.

- Ingen er fornøyd med hva som skjedde i den perioden og heller enn å dvele ved det, har vi valgt å fjerne det fra klubbens regnskapsbøker. Det er et positivt skritt fremover.

- Vi var klar over det høye nivået av gjeld, og tilbakebetalingen av denne, under de forrige eierne. Våre fans var utvilsomt også klar over det. Vi har nå fått redusert våre renteutgifter fra £18M til £3M. Dette var noe vi var veldig opptatt av å gjøre og som gir oss en mye sterkere posisjon til å utnytte våre inntekter.

- Hvis en ikke bruker penger en ikke har, kan en overleve under alle omstendigheter. Vi har vært gjennom et stort tap og måttet skrive av mye, men det betyr at det nå er borte for godt og vi ikke lenger har det hengende rundt nakken.

- Det bare viser at de nye eierne er forsiktige når gjelder hvordan vi driver våre forretninger og det er hva alle ønsker. En må huske at hva som dette regnskapet gjenspeiler er noe som holdt på mens de faktisk kom til klubben.

- Eierne har gjort forandringer og kommet med forpliktelser. De har gjort noen gode investeringer, de har renset opp i hva som var et problem for Liverpool og etter hvert har de investert både på og utenfor banen. Det er noe de vil fortsette å gjøre. De vil se på hva som er riktig å gjøre, og hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

- Det dreier seg om at alle arbeider sammen og for det samme. Det er hva eierne ønsker, de skaper ikke vegger mellom mennesker. Alle er involvert og det er den beste måten. Nå må vi bare bygge videre på det vi har startet.