- Vi har stor respekt for Cardiff

Liverpool-manager Kenny Dalglish understreker at det er viktig å ikke undervurdere Cardiff City foran søndagens ligacupfinale på Wembley.

Skotten husker med gru tilbake på FA-cupfinalen i 1988, da Liverpool var storfavoritter mot Wimbledon på Wembley og tapte. Og man skal ikke lenger tilbake enn fjorårets finale i Carling Cup for å finne nok en storfavoritt som gikk på trynet, da Birmingham slo Arsenal.

Dalglish skjønner at mange holder Liverpool som klare favoritter i søndagens finale, men skotten advarer sine spillere mot å ta lett på oppgaven.

- Alle som er involvert i denne fotballklubben vil være meget godt fornøyd med at vi har nådd finalen, men resultatet er ikke gitt på forhånd. Vi må ikke begynne å tro at dette er avgjort på forhånd. Vi skal reise til Wembley og møte et lag som har oppnådd eksakt like mye som oss selv, ved å komme til finalen. Vi skal behandle dem med stor respekt, akkurat slik vi har behandlet alle andre lag vi har møtt, uttalte Dalglish på sin pressekonferanse på Anfield i dag.

- Vi har nådd en finale, men det er ikke slik at vi møter et lag som ikke vil prøve å vinne kampen. Cardiff har store forventninger, og vil også håpe å vinne finalen. Det kommer til å bli vanskelig for oss, men det faktum at vi har kommet til finalen er en prestasjon i seg selv. Nå som vi er i finalen, ønsker vi selvsagt heller å vinne den enn å tape den!

Journalistene ville vite om det faktum at Liverpool anses som forhåndsfavoritter fører til ekstra press på spillerne.

- Ikke nødvendigvis. Det vil alltid være en favoritt, men du får som regel kun betalt dersom du legger ned en innsats i kampen. Cardiff har gjort det fantastisk bra som har nådd finalen. Jeg tror ikke det er noe sjokk for noen at vi blir holdt for å være favoritter, men vi må beseire Cardiff på finaledagen. Som vi vet har favoritter også tapt tidligere, selv om det ikke skjer så ofte, svarte Dalglish.

- Som ellers i livet kommer ikke alle personer til å reagere likt på de samme situasjonene. Sterke følelser og nerver vil hjelpe enkelte, men være til hinder for andre. Selv var jeg sjelden plaget av slikt, tror jeg. Vi vant en rekke finaler, men tapte også noen, men jeg tror ikke vi vant fordi motstanderen var mer preget av nerver enn vi var, og jeg tror ikke vi tapte fordi vi var mer preget av nerver enn motstanderen.

- Følelser er en del av fotballen. Det handler om hvordan du håndterer det. Det vil være en rekke mennesker på Wembley med ulike personligheter, som vil håndtere ting helt forskjellig.

Søndagens finale vil være Liverpools første på Wembley siden FA-cupfinalen i 1996, og Liverpools første finale siden 2007. Dalglish mener dette er et tegn på fremgang, både på og utenfor banen.

- Vi vil fortsette å strebe etter fremgang og at klubben skal bevege seg fremover. Vi har hatt fremgang siden i fjor. Avansement i FA-cupen, det faktum at vi er i finalen i Carling Cup, og bare fire poeng bak fjerdeplassen, taler sitt tydelige språk om det. På dette tidspunkt i fjor var vi ikke i nærheten av dette.

- Vi har hatt fremgang både på og utenfor banen, og vi har også hatt stor fremgang i den fantastiske støtten vi får fra våre sponsorer. Supporterne er opprømte. De ser frem til finalen. Alle ser frem til finalen. Du føler det på stemningen rundt klubben og stemningen i byen at folk ser frem til dette.

Liverpool har danket ut Exeter, Brighton, Stoke, Chelsea og Manchester City (over to kamper) på veien til finalen.

- Dersom du ikke setter pris på å ha nådd finalen har du et stort problem, har du ikke? Vi satte stor pris på å slå ut laget som leder ligaen for å nå finalen, for de prøvde også å komme til Wembley. De lot oss ikke vinne akkurat. De ønsket å nå finalen like mye som vi gjorde.

- For våre supportere og alle andre som har med klubben å gjøre er det en fantastisk prestasjon å nå en slik finale.

Journalistene ville vite om en seier på søndag også vil gi Liverpool ytterligere inspirasjon i FA-cupen, hvor de nå skal møte Stoke i kvartfinalen.

- Ikke nødvendigvis. Det handler uansett om å ha vinnermentalitet. Vi prøver bare å gjøre det vi mener er riktig, og fortsette å forsøke å representere denne fotballklubben på best mulig vis. Prestasjonene har vært ganske stabile, om du ser bort i fra to eller tre kamper. Vi har hele tiden sagt at vi har gode spillere, med de riktige holdningene. De representerer klubben på fantastisk vis, og vi kunne ikke ha krevd særlig mer av dem, svarte Dalglish.

- Alle som spilte i helgen gjorde det fantastisk bra, noe vi også sa etter kampen. Jo hardere du jobber, jo heldigere er du. Alle som har vært involvert denne sesongen har jobbet virkelig hardt. Du høster som du sår.

Steven Gerrard kommer til å lede Liverpool som kaptein på søndag. Dalglish mener det er meget fortjent etter alle skadeproblemene som scouseren har slitt med.

- Steven har veldig stor innflytelse på alle rundt seg. Men hver enkelt spiller har en rolle å spille. Det faktum at Steven er kaptein medfører imidlertid litt ekstra ansvar. Carra har også litt ekstra ansvar, ettersom han har vært i klubben like lenge som Steven, og har vært en fantastisk tjener for denne fotballklubben. Han kommer kanskje ikke til å bære kapteinsbindet, men han vil ha like stor innflytelse. Det er en rekke folk i klubben som har stor innflytelse og som vil hjelpe oss. Deres rutine vil være til stor hjelp for våre gutter. For Steven er dette en stor belønning etter alle problemene han har hatt med skader.

Dalglish selv leder Liverpool i en stor finale for første gang siden FA-cupfinalen mot Everton i 1989.

- Det betyr mye for meg, men det er viktigere at det betyr mye for en rekke mennesker som har måttet oppleve at det har gått en stund siden siste finale. Noen fortalte meg at det er 16 år siden Liverpool sist var på Wembley, men det har vel vært en del år med byggearbeider i den perioden som ikke er tatt med i betraktningen.

- Dette er belønningen for lojaliteten og støtten som alle i klubben har vist. For spillerne er det en indikasjon på hvor bra de har gjort det. Nå ser alle frem til finalen.

- Alle finaler er ulike. Hver eneste finale er veldig viktig. Den du husker best er den som ble spilt sist, dersom du vinner den. På forhånd er alle finaler fantastiske begivenheter, men det er de du vinner du husker best.

- Det er mange som er fornøyd med hva vi har oppnådd ved å nå finalen. Vi har tatt turneringen veldig seriøst. Jeg tror vi bare har brukt litt over 20 spillere for å nå finalen. Alle spillerne i troppen, med et par unntak, har bidratt til å nå finalen.

Dalglish gjentok at han tror at Daniel Agger og Craig Bellamy rister av seg småskader tidsnok til å være aktuelle for finaletroppen. Begge stod over søndagens 6-1 seier over Brighton i FA-cupen, etter å ha pådratt seg skader på trening.

- Det er bare tirsdag ennå, så det bør gå bra. Craig og Daniel Agger bør rekke det. Som sagt er det tirsdag, så det er litt tidlig å slå fast noe som helst. Men jeg tror de blir kvitt problemene i tide.