- Vi kan bli enda bedre

Kenny Dalglish mener at hans spillertropp fortsatt ikke har fått vist sitt fulle potensial. Spesielt er det en del å gå på når det gjelder effektivitet foran mål.

Liverpool har scoret åtte mål på sine to siste hjemmekamper, 3-1 seieren over Newcastle og 5-1 seieren over Oldham i FA-cupen, men Kenny Dalglish mener det fortsatt er rom for forbedringer.

- I de to siste hjemmekampene har vi gjort henholdsvis tre og fem mål, noe som er en fin belønning for oss. Men vi spilte trolig dårligere i disse kampene enn i de kampene hvor vi har spilt uavgjort på hjemmebane. Det er et merkelig spill, akkurat slik noen sa en gang, uttalte Dalglish under dagens pressekonferanse på Melwood.

Hans mannskap måtte virkelig kjempe for å få med seg en 1-0 seier fra Etihad Stadium i semifinalen i Carling cup på onsdag, og kan være preget av den kraftinnsatsen når de møter Stoke i morgen.

- Alle ofret seg for laget. Måten de gjorde jobben sin på var fantastisk. Alle som spilte i den kampen gjorde en like fantastisk innsats. Vi kommer ikke til å sitte hver uke og prate om individuelle spillere, de samme spillerne hver gang, og prøve å være originale og komme på noe nytt. Det vi har sagt om alle våre spillere gjelder fortsatt.

Stoke ligger på 8.plass i Premier League, kun fem poeng bak Liverpool, foran morgendagens kamp. Dalglish er imponert over gjestenes prestasjon.

- De deltar i Europa League, noe som er en utfordring for dem. Men de gikk videre fra sin gruppe, og befinner seg i en av de høyeste posisjonene de noen gang har innehatt i Premier League. Tony Pulis har gjort en fantastisk jobb der, og alle i Stoke skal ha honnør for at de har gjort det så bra som de har. Europa League er en turnering som det er vanskelig å håndtere, og alle kampene de har spilt i Premier League etter å ha spilt i Europa har vært bortekamper. De har gjort det fantastisk bra.

- Alle lag bringer med seg ulike problemer som vi må håndtere. Det er problemer som vi vil anta at de vil skape for oss. Men de må også håndtere våre styrker, og vi har mange slike. Det blir en god kamp, og en vanskelig kamp. De har hatt en rekke gode resultater i det siste.

Journalistene ville vite hva Dalglish lærte av 1-0 tapet for Stoke på Britannia Stadium i september.

- Dersom du ikke scorer mål, så får du ikke poeng dersom du slipper inn mål! Dette blir en annerledes kamp, men alle kamper er ulike. Vi spilte veldig bra da vi gjestet Stoke, men de vant 1-0. Men vi dro dit i Carling Cup og vant 2-1, så vi har vunnet over dem denne sesongen også, i tillegg til å ha tapt.

Journalistene ville også vite hvordan Dalglish så på Glen Johnsons takling mot Manchester City og denne ukens debatt om sklitaklinger.

- Det finnes fotballregler som er like klare som gjørme. Alt handler om dommerens tolkning. Jeg vet ikke hvor stort problemet er, men det kommer alltid til å være inkonsvens i dømming. Det er menneskelig å gjøre feil.

- Som vi sier hele tiden, dommerne kan kun dømme på hva de ser. Men det er umulig å foreta en sklitakling uten å vise knotter. Noen må vise meg hvordan man kan gjøre det uten å vise knotter, for det har jeg aldri sett før. Når du sklir inn i en takling må knottene dine nødvendigvis vises. Det er intensjonen i taklingen som er viktigst, men hvordan finner du ut hva som var intensjonen?