- Vi må bli bedre til å avgjøre kampene

Kenny Dalglish erkjenner at hans lag må bli bedre til å avgjøre kamper hvor man har et spillemessig og sjansemessig overtak, men hevder fortsatt at Liverpool har vist fremgang denne sesongen.

- Vi spilte strålende i 77 minutter onsdag kveld, og så slapp vi inn tre mål. Men jeg er godt fornøyd med hvordan spillerne forberedte seg til kampen. Resultatet ble ekstra skuffende fordi Seb gjorde en fantastisk scoring som kan bli kåret til årets mål, men på grunn av kamputviklingen ble det ikke nevnt, uttalte Dalglish på sin pressekonferanse på Melwood i dag.

- Vi skal forsøke å holde humøret oppe, men samtidig være realistiske. Vi vet vi er kapable til å spille god fotball, men vi må begynne å avgjøre kampene til vår fordel, fortsatte han.

- Spillerne er minst like godt trent som andre lags spillere, og trolig bedre trent enn de fleste. Vi har hatt bedre uttelling i cupene enn i ligaen, men spillet har muligens vært bedre i ligaen enn i cupene. Skuta kan ikke snus over natten. Det vil ta lenger tid enn som så.

- Vi har hatt fremgang. Det siste steget er alltid det vanskeligste, og der står vi nå. Vi forsøker å få den siste biten på plass i puslespillet.

Statistikker viser at Liverpool har hatt flest cornere i Premier League av alle denne sesongen, og samtidig har gitt bort færrest hjørnespark av samtlige lag.

- Jeg tror heller ikke det er noen andre lag som har truffet treverket flere ganger enn oss, ei heller er det flere som har misbrukt flere straffespark. Statistikken er der, og kan vris og vendes på til å passe argumentasjonen din.

- Vi kjenner til statistikken. Vi er realistiske og vi er ærlige når vi snakker med spillerne. Vi vil forsette med det vi har gjort, og så får vi håpe vi får avsluttet arbeidet vi har begynt på. Det har vært skuffende for spillerne, men de har ikke skuffet meg.

- Jeg føler vi kun har en brikke igjen å legge i puslespillet, og det er å finpusse arbeidet spillerne har gjort. De har lagt et godt grunnlag frem til nå.

Med Liverpool tilsynelatende ute av kampen om en plass i neste års Champions League og bare ni kamper igjen å spille i Premier League, ville journalistene vite om den sportslige ledelsen på Anfield akter å teste noen av de unge spillerne i klubben på førstelaget.

- Dersom du har gitt opp kampen om fjerdeplassen ville det ha vært det, men vi har ikke det. Vi vil stå på videre, spille hver kamp og prøve å kapre så mange poeng som mulig fra hver og en av dem. Dersom vi må benytte unggutter, så vil vi benytte unggutter, det er ikke noe problem.

I morgen er det altså Wigan som gjester Anfield. Et lag som ligger nest sist i Premier League per dags dato.

- Det blir ingen enkel kamp. De har vært uheldige. De spilte bra i Norwich og også sist uke mot West Bromwich. De er i en litt presset situasjon, men det er vi også. Vi må spille for vår stolthet, og vi har tilskuere vi skal prøve å gjøre fornøyde.

- De vil forsøke å spille oss ut, for det er den typen lag de er. Vi kan ikke bli frustrerte eller hissige fordi om de triller ball en del. Så lenge de ikke spiller seg gjennom forsvaret vårt har vi gjort jobben vår. Når vi får ballen, ønsker vi å angripe, være positive og score noen mål.