- Vi må finne den riktige økonomiske modellen

Liverpools styre er opptatt av å finne den riktige økonomiske løsningen i stadionsaken. Viktig også å beholde atmosfæren under kampene. Klubben planlegger å åpne kontorer i Asia for å øke inntektene.

Liverpool ønsker inntil 20.000 flere tilskuere på sine kamper, og vurderer om de skal bygge nytt stadion i Stanley Park eller utvide nåværende anlegg.
- Det handler om å finne den rette løsningen som gjør at vi kan beholde atmosfæren og opplevelsen og finne det som er riktig for fremtiden. Det er ikke en enkel utfordring, uttaler Ian Ayre ifølge Liverpool Echo.

- Vi må ha den riktige økonomiske modellen. Vårt passende anslag er 60.000 til 65.000 tilskuere fordi vi ikke ønsker å ha ledige seter. Vi har allerede 45000 seter, og de ekstra setene kommer ikke til å generere hundrevis av millioner.

- Hvis det betyr at vi må skrive ut sjekker for dette istedenfor til laget, vil folk spørre seg om hvorfor. Vi må gjøre det på en ansvarlig måte. Hvis du ikke gjør det, kan du havne i all slags problemer. Styret er meget fokusert på det, men bevisst på det faktum at vi må ha den riktige økonomiske modellen.

Liverpool jobber også med å øke inntektene.
- Vi planlegger å åpne to kontorer i Asia. Jeg vil ikke si hvor fordi vi forhandler om leieavtale. Vi har allerede folk i Singapore.

- Vi ser på tilbudet vårt på Internett, vi må stedfeste det. Hvis du er supporter i Malaysia, bør du kunne kjøpe produkter på ditt eget språk og benytte valutaen som passer.

- Vi gjorde mye research om hvorfor vi bare får åtte millioner unike brukere på vår nettside på engelsk. Vi har stort fokus på å stedfeste språk og produkt.

Premier League har tidligere diskutert forslag om å spille en 39.ligkamp utenfor England.
- Uheldigvis blir det et mediasirkus når vi forsøker å diskutere det. Det bør trolig ikke spilles om poeng, og det bør tenkes igjennom. Det kan være verdt en e-cupplass, og det kan være det ene eller det andre. Men hver gang noen får en idé så blir det hauset opp i pressen. Alle bør gi Premier League albuerom for å jobbe med dette.

Ian Ayre nevner at den italienske supercupen spilles i Kina.
- Hvis vi ikke er forsiktige, vil andre folk ta initiativ og pressen drepe muligheten til å la ideen få utvikle seg.