- Vi må heve oss

Steven Gerrard ber spillerne ta ansvar for lagets dårlige ligaform og respondere med seier mot Everton i morgen. Det finnes ingen unnskyldning for den svake forestillingen mot Sunderland.

Liverpool skuffet med 0-1-tap borte mot Sunderland lørdag, og de røde har nå tapt tre ligakamper på rad for første gang siden 2003. Kenny Dalglish’ mannskap ligger hele ti poeng bak fjerdeplasserte Arsenal, som møter Newcastle i kveld, mens avstanden ned til 15.plass er på bare seks poeng. Liverpool har kun sanket 10 poeng av 33 mulige siden midten av desember. I morgen venter Everton på Anfield, før Stoke er motstander i FA-cupens 6. runde på søndag.
- Spillerne må ta ansvar for hvor vi befinner oss i ligaen, sier Steven Gerrard til Liverpool Echo.

- Det er bare ikke godt nok for en klubb som vår å befinne oss der vi gjør. Vi må bli stabile på et høyrere nivå. Vi trenger en reaksjon, og det finnes ikke et bedre lag å gjøre det mot enn Everton. Det er kampene du alltid ser frem til. Det er en kveldskamp, og det kommer til å bli en fantastisk stemning på Anfield.

- Det er viktig at spillerne presterer og får et resultat for supporterne. Alle er litt nedbrutte etter de seneste resultatene, men vi ønsker å få smilene tilbake. Dette er en viktig uke, og vi ønsker å ta fatt på cupoppgjøret mot Stoke på bakgrunn av en seier.

Etter finaletriumfen mot Cardiff i Carling Cup har Liverpool tapt mot både Arsenal og Sunderland i Premier League.
- Carling Cup var en fantastisk prestasjon. Alle knyttet til klubben var henrykt, og det med rette. Men det er over nå, det er lagt til side. Vi må glemme det. Vi ønsker å bygge på seieren i Carling Cup ved å kjempe om topp fire, men det har ikke skjedde så langt ettersom vi har tapt to på rad.

- Vi må få orden på ligaformen og forsøke å komme tilbake på Wembley i FA-cupen. Stoke-kampen har blitt enda viktigere enn den var for noen uker siden.

- Det er frustrerende at vi gikk fra en fantastisk opptreden, fra 8 eller 9 av 10 mot Arsenal, til 3 eller 4 av 10 mot Sunderland. Vi fortjente ikke å tape mot Arsenal. Vi burde ha sikret poengene til pause. Men på lørdag fantes det ingen unnskyldninger. Man kan finne enkle løsninger og si at banen var dårlig og at det var sterk vind, men faktum er at vi ikke var gode nok.

- De håndterte forholdene mye bedre enn oss. Som spillere må vi ta ansvar for en dårlig forestilling. I en bortekamp i Premier League må du tjene din rett til å spille i de første 15-20 minuttene. Du må vinne slaget og så tar forhåpentligvis kvalitetene dine over. Vi kom bare ikke ut av første gir i første omgang. Vi ble noe bedre i andre omgang, men som helhet var det ikke godt nok.

Elleve ligakamper gjenstår. Gerrard innser at det blir vanskelig å ta en Champions League-plass.
- Det kommer til å bli vanskelig nå, men vi vil ikke gi opp. Offisielt er det ikke kjørt. Vi skal holde det gående, men vi har et fjell å bestige. Vi må bare ha fokus på å vinne så mange kamper som mulig frem til sesongslutt og se hva som skjer.

Første utfordring blir å beseire Everton. Den blå naboen har ikke vunnet på Anfield siden 1999, men er ubeseiret på ni kamper i Premier League. På lørdag ble Tottenham slått 1-0 på Goodison Park.
- Everton gjør det bra, og de har et godt lag. David Moyes foretok noen gode signeringer i januar. Steven Pienaar er tilbake og de har hentet inn en spiss (Nikica Jelavic). De virker å ha gjort det de vanligvis gjør, og det er å bli bedre og bedre ettersom sesongen skrider frem. Men det spiller ingen rolle hvilken form de er i, den går ut av vinduet i lokaloppgjør.

- Disse kampene har alltid litt ekstra på grunn av rivaliseringen. Straks kampen blåses i gang, er det frenetisk de første 15-20 minuttene. Det laget som tar kontroll etter det, vinner som regel. Det laget som ønsker mest å vinne, vil gå av med seieren. Vi må vise den viljen.

Steven Gerrard sto over mot Arsenal på grunn av en mindre hamstringskade. Han startet på benken mot Sunderland, men kom inn i andre omgang. Mot Everton er Liverpool-kapteinen sannsynligvis tilbake i startelleveren.
- Jeg kom bra fra det, og jeg vil være klar for tirsdag kveld.