– Vi tar steg for steg

Pepe Reina fikk en meget rolig aften på Anfield i går. Han håper at supporterne viser tålmodighet med prosjektet til den nye manageren – et prosjekt spanjolen har god tro på.

En aktiv Luis Suárez var banens beste spiller da Fabio Borini, Steven Gerrard og Glen Johnson sørget for en komfortabel 3–0-seier i sesongens første hjemmekamp i går.

– Det var en god kveld på jobb, fortalte burvokteren til klubbens nettsider etter kampen.

– Vi slapp ikke inn noen mål, fikk resultatet vi ønsket, spilte bra og gikk videre, så jeg er glad for våre supportere.

– Det er alltid gledelig for meg når laget vinner, spesielt når vi holder buret rent. Slik bør det være i nesten hver kamp, ikke minst på hjemmebane.

Dette var Reinas første kamp i Liverpool etter ansettelsen av Brendan Rodgers. Spanjolen er klar over at dette er et langsiktig prosjekt som vil ta tid, men han har tro på at det store utfallet blir positivt.

– Vi tar steg for steg. Vi er nødt til å være tålmodige. Dette tar tid – det er ikke et lite prosjekt som tar et par uker. Vi ønsker å skape vår egen måte å spille fotball på, og det tar litt lenger enn fire uker.

– Alt vi kan be om er at folket er tålmodige og har tro på det vi gjør, fordi jeg tror vi kommer til å gjøre det veldig bra.

Målvakten lot seg også imponere av Borini. Den italienske angriperen brukte kun 21 minutter av sin hjemmedebut på å score.

– Det var en strålende avslutning, sa Reina.

– Han var smart. Han gjorde veldige mye bra i kampen, og han bør være fornøyd med oppvisningen.

Selv har Reina vært med på det spanske landslagseventyret i de siste årene. I 2008 vant Spania EM, to år senere vant dem VM og i sommer vant laget EM igjen.

– Jeg er alltid glad for å være tilbake. Det har vært en travel, men bra sommer, og det er flott å være tilbake.

– Nå ser jeg frem til seriestarten, og forhåpentligvis kan vi forsette med gode resultater på Anfield i tiden som kommer.

Reina satser på å få noen minutter til før troppen reiser til The Hawthorns og West Bromwich neste helg. På søndag får Liverpool besøk av Bayer Leverkusen i en treningskamp på Anfield.

– Det blir nok ganske tøft, spår 29-åringen, og legger til at de må være klare til kamp.

– De (Leverkusen) er et godt organisert lag, men vi skal forberede oss godt til søndag, og forhåpentligvis får vi samme resultat som mot Gomel.