- Viktig å tenke positivt

Martin Skrtel innrømmer at Liverpools ligaform i den nylig avsluttede sesongen var frustrerende, men slovaken velger å fokusere på det positive som har skjedd og ser nå frem mot forhåpentligvis bedre resultater i 2012/13.

- Det positive var kamper mot Manchester United, Manchester City, Chelsea og Arsenal. Laget presterte godt i disse kampene. Ser man på kampen mot City på Anfield, spilte vi mye, mye bedre enn dem. Vi skapte et utall med sjanser, men klarte likevel ikke å ta tre poeng, erindrer midtstopperen.

- Dette var en kamp mot et stort lag, og vi presterte bra. Det var i kampene mot lag på nedre tabellhalvdel at vi ikke spilte bra nok. Så skal man trekke frem noe positivt, så må det være våre prestasjoner mot topplagene. Det tror jeg vi kan bygge videre på. Klarer vi å repetere prestasjonene våre mot topplagene og score flere mål enn vi gjorde i den nylig avsluttede sesongen, kan dette bli bra, sier slovaken til Liverpoolfc.tv.

- Alle er klar over at dette ikke var noen stor ligasesong, fordi vi kom på 8.plass, og det er ikke bra. Jeg mener vi fortjente å komme høyere på tabellen, men det var alt for mange kamper hvor vi ikke klarte å ta tre poeng og alt for mange kamper hvor vi ikke fikk som fortjent.

- På Anfield synes jeg vi spilte bra og skapte masse sjanser, men vi klarte ikke å omsette dem i tellende resultat og ta tre poeng. Vi vant Carling Cup og kom til finalen i FA-cupen, så i cupene var det en god sesong. Men ligaen er viktigst, og vi klarte ikke å få nok ut av våre prestasjoner der.

En seks år lang trofétørke fikk sin ende når Liverpool vant ligacupen på Wembley i februar.

- Det var viktig for oss, for Liverpool hadde ikke vunnet et trofé på en stund. Vi klarte å vinne Carling Cup, og vi forsøkte også å vinne FA-cupen. Vi vant ett trofé, og kan være glade for det.

Personlig hadde Skrtel en god sesong, og ble nylig kåret til «Årets spiller» av klubbens supportere gjennom en avstemning på Liverpoolfc.tv.

- Jeg ble skadet i preseason, og gikk glipp av de to første kampene. Kampen mot Bolton hjalp meg på rett spor. Jeg kom inn som innbytter for Martin Kelly og scoret ett mål, minnes 27-åringen.

- Det var veldig viktig for meg, og jeg fikk mye selvtillit etter det. Fra et personlig ståsted syntes jeg at jeg presterte greit denne sesongen, men det er laget som er viktigst. Laget presterte ikke bra, og det var en skuffelse.

Skrtel gjorde også Liverpools første mål i ligacupfinalen mot Cardiff.

- Jeg tror scoringen i Carling Cup-finalen var sesongens høydepunkt for min del. Vi lå under 1-0, og jeg scoret slik at vi utlignet til 1-1. Det hjalp laget til å vinne trofeet.

- Jeg gjorde flere mål enn tidligere sesonger, noe som er stort for meg. Jeg har ikke gjort så mange mål tidligere sesonger, men denne sesongen gjorde jeg fire. Jeg synes ikke det er så verst for en forsvarsspiller.

- Studerer jeg mitt eget spill, så tror jeg at jeg var mer aggressiv i spillestilen enn foregående sesong og den før det. Det er bra at en forsvarsspiller er aggressiv, så det er noe jeg bevisst har prøvd å forbedre meg på og som jeg mener jeg har klart.

Liverpools nummer 37 måtte stå over siste seriekamp mot Swansea, etter å ha gjennomgått en neseoperasjon. Skrtel er sikker på at han vil være fullt ut restituert etter inngrepet om kort tid.

- Jeg føler meg litt bedre allerede, men det er ikke bra ennå, ettersom jeg fortsatt kjenner smerter i nesen. Jeg håper å bli bedre bare i løpet av noen få dager.

- Det er alltid skuffende å måtte stå over kamper, ikke bare den siste seriekampen. Men vi tok avgjørelsen om å gjennomføre operasjonen etter Chelsea-kampen. Ved å stå over den siste kampen får jeg nok tid til å komme til hektene igjen, slik at jeg er i stand til å starte preseason sammen med de andre. Det var skuffende å stå over Swansea-kampen, men jeg trengte denne operasjonen.

- Jeg har sett høydepunktene fra Swansea-kampen. Vi hadde et par brukbare sjanser, men Swansea gjorde det bra, scoret et mål og vant kampen. Dersom du ikke scorer mål, vil du heller ikke vinne, og slik gikk det på søndag.