- Vil behøve to-tre offensive spillere

Brendan Rodgers forklarer nærmere hvordan han ønsker å bringe Liverpool fremover ved å benytte de neste par transfervinduene til å få inn spillere som kan heve laget.

- Vi prøver å plukke ut spillere som kan komme inn i januar og virkelig bringe klubben fremover, sier Rodgers til The Times. – Vi lot mange spillere gå sist sommer og det har gjort at troppen er tynn. Nå må vi styrke den i januar. Jeg har tro på at vi skal klare det og det er viktig da de spillerne som er her gir meg absolutt alt.

Manageren har bekreftet at det vil bli stilt midler til rådighet. The Times tror at Brendan Rodgers vil ønske å selge spillere som Joe Cole, Stewart Downing og Jordan Henderson for å skaffe ytterligere midler til kjøp, men at sommerens vindu viste at det kan bli vanskelig. Med støtte fra sjefen for speideravdelingen Dave Fallows, og sjefspeider Barry Hunter, håper Liverpool uansett å rette opp fiaskoen ved avslutningen av det siste transfervinduet, hvor man lånte ut Andy Carroll og ikke fikk noen nye angripere inn.

- Vår virksomhet har forandret seg som natt og dag, forklarer Brendan Rodgers. – Jeg var i praksis alene i sommer, vi hadde ikke noe team til å hente inn spillere. Det var veldig, veldig vanskelig. Nå har vi på plass et meget velsmurt opplegg.

- Jeg har fått inn folk som jeg vet hva står for. De er ute, over hele verden, hvor de arbeider veldig hardt for å finne spillere som er tilgjengelige og som vi har råd til. Det at spillere skal være tilgjengelige kan kanskje høres enkelt ut, men noen ganger ønsker de beste spillerne å være i Champions League.

- Januarvinduet er til for å friske opp troppen. Jeg ønsker ikke å si noe bestemt antall spillere, men vi behøver forsterkninger lengst fremme på banen. Det kan være at vi behøver to eller tre spillere.

- Det er tanken, det er hva vi jobber mot. Du vil helst ha spillerne inn så fort som mulig, men det har du ikke alltid kontroll over. Den andre klubben vil kanskje ikke selge før den siste uka i januar, slik at de selv kan få deres spiller inn.

- Sommeren var en læreprosess for alle med en ny manager, en ny gruppe mennesker og ny kommunikasjon.

- Eierne har vært glimrende. De har vært veldig åpne og vi har hatt regelmessig og god kommunikasjon. Jeg ønsker å bringe oss fremover. Vi behøver bare å få inn noen spillere som kan utgjøre en stor forskjell i forhold til vårt spill.

- Dette dreier seg om spillere. Vi har innført en spillemodell her som jeg håper kan gi forbedringer over mange år, men til syvende og sist behøver du spillere. Det er hva vi kommer til å konsentrere oss om over de neste par transfervinduene.