- Vil ikke ha følelser for Swansea på søndag

Brendan Rodgers insisterer på at han legger alle følelser han måtte ha for Swansea tilside på søndag. Alt handler om å ta tre poeng med Liverpool på Liberty Stadium.

Rodgers reiser tilbake til Swansea med håp om å slå sin forrige arbeidsgiver for første gang etter at han tok over som manager for Liverpool i juni. Swansea slo som kjent Liverpool ut av ligacupen tidligere i høst.

- Dette er en kamp jeg har sett frem til. Swansea er en vakker del av verden, en strålende klubb, og jeg hadde et par minnerike år der. Det var en vidunderlig opplevelse, og jeg har gode minner derfra, både profesjonelt og personlig, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i ettermiddag.

- Jeg ser virkelig frem til å reise tilbake og møte mine mange venner der. Men alt handler om å få et resultat. Det er grunnen til at vi drar dit.

- Liberty Stadium er et vanskelig sted å oppnå et godt resultat, men vi reiser dit sterke i troen. Vi føler vi begynner å komme i siget, og ser frem til å fortsette vår ubeseirede kamprekke.

- Vi fikk et fantastisk resultat i vår siste ligakamp, og går til kampen med stor selvtillit. Vi vet det blir vanskelig, men vi er ute etter å ta alle tre poengene.

- Jeg hadde en fantastisk tid i Swansea, og vi skapte historie. I vår første sesong sammen sto spillerne, supporterne og byen virkelig sammen. Vi rykket opp mot alle odds, og det ble sagt at det var en større sjanse for at vi fikk se Elvis Presley igjen enn at Swansea holdt seg i Premier League.

- Jeg hadde det ikke travelt med å komme meg bort derfra, men det er svært, svært få ganger i løpet av livet du blir spurt om å komme til en klubb som Liverpool FC, med den statusen den har. Når du får en slik sjanse, må du gripe den. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det.

Rodgers er ikke den eneste i Liverpool med en fortid i Swansea, ettersom han tok med seg flere fra sin stab på Liberty Stadium til Anfield, samt spilleren Joe Allen. Rodgers tror at Allen vil få en god velkomst av hjemmelagets fans på søndag.

- Jeg tror Joe vil få en fantastisk velkomst. Han var en vidunderlig ung tjener av klubben, og var veldig lykkelig der. Men han fikk sjansen til å komme til en klubb som Liverpool, og det skjer ikke så mange ganger i løpet av karrieren din. Han grep den muligheten, og sa ja til å jobbe med en manager som kjenner hans spill meget godt.

- Som deres forrige manager vet jeg ikke hvilken mottakelse jeg vil få. Jeg vil for alltid stå i takknemlighetsgjeld til folkene i det sørlige Wales og i Swansea. Det var en vidunderlig klubb, med ærlige folk som hadde stor lidenskap for fotballklubben. Vi passet perfekt sammen.

- På søndag kommer jeg uansett kun til å konsentrere meg om kampen, uavhengig av hvilken mottakelse jeg får. Uansett kommer jeg ikke til å forandre mitt syn på klubben eller folkene der.

Liverpool er ubeseiret på de sju siste kampene i Premier League, og ligger på 11.plass på tabellen. Plassen bak Swansea.

- Det er hvor vi ender på tabellen til slutt som er det viktigste. Vi må bare fortsette å forbedre oss. Jeg har sagt det tidligere, og jeg gjentar det; Vi vil bli bedre i andre halvdel av sesongen fordi vi vil bedre når det gjelder hvordan vi jobber, og spillerne vil få en bedre forståelse av hva vi forsøker å oppnå når det gjelder lagspillet. Det er hvor vi ender opp i mai som vil definere hvor god sesongen har vært.

Journalistene ville vite hvilke planer Rodgers har på transfermarkedet i januar.

- Vi har flere transfermål vi studerer, og så får vi se hvordan det går. Vi får se om vi får gjort en handel eller to, akkurat som alle andre, men det blir ikke store forandringer. Vi vil se om vi kan klare å styrke gruppen i noen posisjoner som vi trenger å styrke.

Journalistene ville også vite hva Rodgers mente om at Rafael Benitez har blitt ny manager i Chelsea og at Mark Hughes har fått sparken i Queens Park Rangers.

- Du må respektere det gode arbeidet som har vært gjort før i denne klubben, og de managerne som har vært her tidligere. Rafa Benitez hadde stor påvirking på denne klubben i de seks årene han var her. Han forlot klubben, og nå er han i Chelsea. En klubb jeg kjenner godt. Han vil gjøre sitt beste der. Som alle andre managere, ønsker jeg ham lykke til med jobben.

- Mark Hughes vil være skuffet. Han var i QPR i under ett år. Han kom til klubben på et vanskelig tidspunkt, men holdt klubben oppe i Premier League i det første året. Denne sesongen vil han føle at det bare har gått bedre og bedre, men han trengte enda litt mer tid. Dessverre fikk han ikke det.