- Yesil er en smart målscorer

Rodolfo Borrell beskriver Samed Yesil som spiller. Reservelagets trener kommenterer også det faktum at flere av hans elever nå har rykket opp i førstelagstroppen med suksess.

- Nå er det ikke så mange treningsøkter jeg har hatt sammen med Samed Yesil, da han ved siden av å ha spilt og trent med oss også har vært involvert med landslag og førstelaget på Melwood, sier Borrell i et intervju med LFC TV.

- Han kom hit med rykte som en spennende spiller som scorer mange mål. Jeg kan underskrive på at han er en fiks og er hva jeg vil kalle en «fox in the box», en smart spiller inne i straffefeltet som vet hvor målet står. Han er en god avslutter og har stor besluttsomhet.

- Den utfordringen som han først og fremst møter her er at Premier League er raskere enn alle andre ligaer. I situasjoner hvor han tidligere har hatt tre sekunder vil han nå kunne bruke to sekunder, i sekunder hvor han hadde to sekunder til rådighet har han nå bare ett sekund. Han er imidlertid en ydmyk og smart spiller, slik at jeg tror han vil tilvenne seg det raskt.

Reservelagstreneren blir også bedt om å kommentere at spillere som Andre Wisdom nå har rykket opp fra hans lag og gjort det godt på førstelaget til Brendan Rodgers.

- Det er noe av det viktigste for meg i min trenergjerning, å lære mine spillere hva det vil si å spille på førstelaget til klubber som Barcelona og Liverpool.

- Det går ikke bare på at man må venne seg til et høyere tempo. Det går også på hvordan man fungerer som en profesjonell spiller, med større forventinger og større fokus.

- Tidligere har en spiller kanskje vært den hurtigste og sterkeste på juniorlaget, men nå vil han møte spillere som er minst like hurtige og sterke. Det gjør at du hele tiden må løse situasjoner og ha taktisk kunnskap. Du må tenke, og du må tenkere raskere.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan de spillerne som er blitt flyttet opp på førstelaget har greid å tilpasse seg umiddelbart.