£137,272 for Smiths trofésamling

Liverpool-legenden Tommy Smith auksjonerte i dag bort sin medalje- og trofesamling. Totalt fikk Smith inn £137.272 for klenodiene sine.

Smiths medaljer, drakter og trofeer ble solgt av auksjonariusen Bonhams i Chester i dag. I forbindelse med auksjonen sa Smith at han nå solgte samlingen av frykt for at den skulle bli stjålet, etter en rekke innbrudd i husene til tidligere Liverpool-spillere.

- Disse tingene var ikke til gagn for meg. De lå på loftet, og jeg ble lei av å gå opp der for å sjekke om de fortsatt var på plass. Jeg ble litt bekymret etter et par innbrudd der Liverpool-spillere har blitt frastjålet medaljer og andre trofeer fra karrieren, uttalte Smith under auskjonen ifølge Press Association.

- Til syvende og sist tenkte jeg at jeg nå er gammel nok til å forstå at dette er verdt noen pund.

Smith kom til Liverpool FC som skolegutt i mai 1960, og debuterte for Anfield-klubben den 8.mai 1963. I perioden 1963 til 1978 spilte han 638 kamper for de røde, og gjorde 48 mål.

Smith uttalte i dag at det er spesielt tre medaljer han nå vil savne etter å ha solgt de. Den første er vinnermedaljen fra FA-cupen i 1965, der Liverpool slo Leeds 2-1 og vant FA-cupen for første gang. Det var også denne gjenstanden som ble solgt for det største enkeltbeløpet under auksjonen, hele £15,000.

Nummer to på Smiths favorittliste var vinnermedaljen fra UEFA-cupfinalen i 1973, da han ledet Liverpool som kaptein i 3-2 seieren over Borussia Mönchengladbach. Smith syntes også det var tøft å skille lag med vinnermedaljen fra europacupfinalen i 1977 mot samme motstander. En kamp der Smith også tegnet seg på scoringslista. 1973-medaljen innkaserte £8,750 og 1977-medaljen £14,375.

Smiths eneste England cap og 20 spillertrøyer han hadde brukt i de store kampene i sin karriere var også blant gjenstandene som gikk under hammeren.