2011 ble et rekordår

Fjoråret vil aldri bli husket som et sterkt sportslig år for LFC. For Supporterklubben ble det imidlertid et rekordår både for antall medlemmer og antall besøk på hjemmesiden.

Daglig leder i Supporterklubben, Tore Hansen, mener den optimismen som nå er tilbake i korridorene på Anfield er mye av årsaken til rekorden.
- Det er jo fantastisk at bare et managerbytte og mer tro på fremtiden kan være med å gi et slikt løft. Man kan jo begynne å spørre om hva som skjer den dagen vi endelig er tilbake på toppen av engelsk fotball igjen? Eierskiftet på tampen av 2010 har naturligvis også hatt stor betydning. Mange var desillusjonerte mot slutten av eierskapet til Hicks og Gillett. Det var imidlertid stort da vi i september 2010 – på et tidspunkt vi lå under streken på Premier League-tabellen, satte den forrige store medlemsrekorden. Det viser hvilken lojalitet og engasjement det er i rekkene. Fantastisk!

Hva er tallenes tale for antall medlemmer?
Vi økte med ca 2000 medlemmer i 2011. Det kom langt flere nye medlemmer enn det. Men det faller også en del i fra. 10-15 % fornyer ikke kontingenten. Sammenlignet med bladbransjen er dette imidlertid knalltall. Totalt lå vi på ca 38,000 medlemmer ved nyttår. Det er en økning på litt over 5 % og betyr at vi har omtrent like mange norske medlemmer som en annen stor supporterklubb.

Øker på nett
Hvordan har utviklingen vært på Liverpool.no?
- Vi har fortsatt hatt en sterk vekst også på nettet. Vi endte på ca 106 millioner sidevisninger og 4,5 millioner unike brukere. Det er en vekst på nesten 20 %, noe som er utrolig bra. Tallene er hentet fra TNS Gallup sine uavhengige målinger. Her måles vi hver dag.
Liverpool.no har av og til hatt problemer med stabil drift. Blir det gjort noe her?
- Selv om vi fikk ryddet opp i de fleste problemene våren 2010 er vi endelig i ferd med å skifte ut webserveren vår. Vi har også måtte betale for mer båndbredde. Til sammen utgjør dette store kostnader. Dette er imidlertid «hyggelige» kostnader fordi det betyr at hjemmesiden er mye besøkt og vi vokser! Samtidig er det en utfordring å få folk til å skjønne at medlemskapet utgjør mer enn bare et medlemsblad. En hjemmeside på størrelse med Liverpool.no koster mange hundretusen å drifte hvert år og er ikke "gratis".

Tanker om 2012
Hva tenker Supporterklubben om året vi nå er inne i?
- Selv om vi nettopp har lagt et rekordår bak oss må vi være ydmyke i forhold til oppgavene og satse hardt videre. Vi ser allerede på en re-design på hjemmesiden for å utvikle oss ytterligere og vi tenker også pro-aktivt i forhold til en mer «moderne» måte å motta og lese Kopite på. Bladportoen gikk opp med 15 % fra nyttår og mange har i dag lesebrett og ønsker å ha bladet tilgjengelig digitalt. I tillegg ser vi også på en måte og utvikle tilbudet til våre yngre medlemmer.
Hansen peker også på at gode og dedikerte samarbeidspartnere på reiser og souvenirer betyr mye både for tilbudet og driften. – Når et medlem kjøper en drakt eller en turpakke drypper det også på Supporterklubben, akkurat som at det gir penger i kassa på Anfield. Et tett og sterk forhold til Liverpool FC vil ligge i bunn også i årene som kommer.