£50M i rødt

Regnskapet for forrige sesong i Liverpool FC viser et tap på £49,4M. Store utlegg i forbindelse med stadionplaner av Hicks og Gillett, managerskifte og manglende Champions League viktige faktorer.

Regnskapet for 2010-11 gir et inntrykk i den sløsingen og gjeldsproblemene som fulgte med de forrige eierne Tom Hicks og George Gillett, skriver Liverpool Echo i dag.

For eksempel har det kostet klubben £49,6M i utgifter ved å planlegge en ny stadion som fortsatt i beste fall er på tegnebrettet. Bare de nye stadionplanene lagt fram av Hicks og Gillett har beløpt seg på hele £35M av denne summen og blir betegnet i regnskapet som «betydelig sløsing av penger».

Det å kvitte seg med Roy Hodgson og han stab, samt daværende daglig leder Christian Purslow, beløper seg på £8,4M.

Her er noen av hovedpunktene i regnskapet:

+ Liverpools underskudd økte fra £19M året før til £49,4M.

+ Renteutgifter som følge av overtakelsen/kjøpet av FSG har blitt redusert fra £18M til £3M årlig.

+ £131M ble brukt i regnskapsperioden på ny spillere, inkludert Luis Suarez, Andy Carroll, Jordan Henderson, Stewart Downing og Charlie Adam.

+ Netto utgifter på transfers var £41M, mot £17M året før.

+ Lønnsutgifter gikk opp med £10M i løpet av året, som reflekterer en aldrende tropp. Dette har ifølge klubben siden blitt gjort noe med, da ti spillere forlot Anfield i løpet av siste sommer (inkludert Emiliano Insua, Christian Poulsen, Paul Konchesky, Philipp Degen og Milan Jovanovic).

+ Det var 25 prosent økning i kommersielle inntekter, fra £62,1M til £77,4M.

+ Klubbens totale inntekter i 2011 falt med litt under en million pund til £186M, som gjenspeiler manglende Champions League spill.

+ Mediainntekter falt fra £79,6M til £65,3M, igjen et resultat av at man ikke var med i Champions League.

+ Inntekter fra kampdager sank med £2M til £40,9M – igjen med Champions League som årsak.