Adam har spilt mot Cardiff på Wembley tidligere

Charlie Adam har opplevd suksess på nye Wembley tidligere. Han satte inn et flott frisparkmål da Blackpool slo nettopp Cardiff 3-2 i playoff-finalen i Championship i 2010.

Men han regner ikke med å få ta Liverpools frispark på søndag, med karer som Steven Gerrard, Craig Bellamy, Luis Suarez og Daniel Agger på banen.
- Det er så mange av oss nå som ønsker å ta frisparkene. I en klubb som dette er det så mange talentfulle spillere som ønsker å være involvert. Det er helt utrolig. Jeg er henrykt over å være i klubben, og spille sammen med disse karene, uttalte Adam på pressekonferansen foran ligacupfinalen.

- Det har en vært en tøff turnering for oss, ettersom vi har spilt på bortebane i alle runder. Jeg synes vi har fortjent å komme så langt, og dersom vi spiller opp mot vårt beste på finaledagen har vi en god sjanse til å vinne trofeet, fortsatte skotten.

- Det har vært målet vårt siden sesongen startet. Dette er sesongens første cupfinale, og vi er i den. Vi skal sette pris på begivenheten og forsøke å vinne det første trofeet.

- Dette er en enorm klubb, som har vært i en rekke finaler tidligere, og vunnet trofeer både hjemme og i utlandet. Når du får muligheten til å slutte deg til en slik klubb, ønsker du å vinne trofeer. Vi er i den første cupfinalen for sesongen, og vi reiser til Wembley for å forsøke å vinne den.

- Du må alltid respektere motstanderen, uansett hvem du møter. Cardiff har kommet langt. De er et godt lag, med en god manager. Han er skotsk også, noe som hjelper! De er på riktig vei.

- Cardiff har vært i flere playoff-finaler, men har ikke hatt hellet med seg slik at de har nådd Premier League. Det er forskjellen.

- Når jeg spilte mot de på Wembley i playoff-finalen var det en stor begivenhet for Blackpool, for Cardiff var favoritter, og jeg har meget gode minner fra den kampen. Men det tilhører fortiden. Det er to år siden. Nå ser jeg frem til ligacupfinalen.

- Vi ønsker å vinne trofeer. Det er grunnen til at vi er i denne vidunderlige klubben. Å få muligheten til å vinne et trofé på Wembley er hyggelig. Vi vet at vi har sjansen til å vinne trofeet om vi spiller opp mot vårt beste.

Adam og Steven Gerrard utgjorde den sentrale midtbaneduoen i 6-1 seieren over Brighton i helgen. Men skotten føler seg ikke trygg på å være i startoppstillingen i søndagens finale.

- Manageren vil ta ut laget fra de spillerne han har tilgjengelig, og vi får ta det derfra. Dersom jeg er i startelleveren er det storartet.

- Partnerskap på laget må fungere, og det var godt å spille med Gerrard, for han er en klassespiller. Når du spiller sammen med gode spillere, er det enklere for deg, for da gjør laget det bra også. Det spiller ingen rolle hvem du spiller sammen med. Du forsøker å omstille deg slik at vi spiller på hverandres styrker.

- Stevie liker å være med fremover, men han kan også spille defensivt. Vi så at han klarer begge deler på søndag, og det er grunnen til at han er en toppspiller. Det er en ære å spille sammen med ham, og lære av spillerne vi har i troppen.

Liverpool henger med i begge cupene, og kjemper om fjerdeplassen i Premier League når det nå gjenstår tre måneder av sesongen, men Adam ønsker ikke å se for langt fremover.

- Vi konsentrerer oss kun om neste kamp, og neste kamp er ligacupfinalen. Så er det landskamper, så da vil vårt fokus være på å forsøke å vinne landskampene. Så er det tilbake til Premier League igjen. Vi ser ikke for langt fremover, og spekulerer i hva som vil skje om vi slår det og det laget. Vi tar en kamp om gangen, og er vi gode nok til å vinne kampen, så er vi det. Er vi ikke det, må vi omstille oss til neste kamp igjen, og prøve å vinne den.

- Du blir ikke kun vurdert ut fra antall medaljer du har vunnet. Det finnes klassespillere som aldri har vunnet en medalje, eller kun har vunnet en eller to. For oss handler det om å ta en kamp om gangen, forsøke å vinne så mange kamper som mulig, og nå har vi muligheten til å spille i en finale. Vi ser frem til kampen. Det blir en tøff kamp. Dersom vi vinner, er det storartet. Dersom vi ikke gjør det, må vi bare reise oss igjen og komme oss videre.