Agger hadde håpet Dalglish fikk fortsette

Daniel Agger hadde gjerne sett at Kenny Dalglish fikk fortsette som manager for Liverpool. Trist at Dalglish ble et offer for manglende resultater. Ergerlig om assistentene også forsvinner.

Liverpool ønsket ikke å beholde Kenny Dalglish som manager, og det synes Daniel Agger er trist.
- Han var en trener som hadde en god fotballfilosofi. Han ville ha angrepsrettet fotball, og det beste ved det hele var måten han hadde satt tingene sammen på treningsmessig med meg selv personlig. Det har fungert. Hvis jeg hadde bruk for en pause, fikk jeg det. Kunne jeg trene mer, gjorde jeg det. Det har vært helt perfekt for meg, sa Daniel Agger til spn.dk på det danske landslagets første treningssamling foran EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Liverpools eiere ansatte Kenny Dalglish permanent etter en god vårsesong i 2010/12. Nå er han borte. Daniel Agger forstår at omverdenen kan ha vanskelig med å forstå hvordan eieren skal få Liverpool tilbake i toppen igjen.
- Det forstår jeg utmerket, men de må ha en plan. Det må man da håpe. Han (Kenny Dalglish) virket å være riktig for klubben, og hele trenerteamet virket riktig for klubben. De sto for det klubben sto for.  Det var det helt riktige, men spillerne har selvfølgelig ikke levert resultater, og det må man bebreide oss for.

 Agger ønsker ikke å kritisere eiernes beslutning.
- Det er ikke opp til meg å vurdere det. Det er slett ikke jeg som skal den slags avgjørelser. Det må bli eierne, men jeg hadde håpet at han kunne fortsette. Det er det ingen tvil om.

Agger har allerede vært noen dager i Danmark for å promotere Danmarks deltagelse i EM. Midtstopperen fikk selv beskjeden om managerens avgang via andre enn klubben.
- Jeg hørte det først i går. Jeg har ennå ikke snakket med noen der borte. Men jeg har det ikke bra med at han har måttet bøte for våre manglende resultater, sier Agger til tv2sport.dk.

- Han har vært inne i en periode hvor vi har hatt fremgang både med spillet og måten klubben er satt sammen på. Det har selvfølgelig vært vanskelig å se på resultatene, men vi har ikke vært dårlige. Vi har bare ikke vært skarpe nok, selv om vi har hatt riktig mange sjanser. Vi manglet hell i avgjørende situasjonen, og vi har spilt for mange uavgjort.

Agger kan være litt bekymret for om klubben kommer styrket ut av et managerskifte. Assistenttrener Steve Clarke har ifølge pressen allerede signalisert sin avgang. Nå er spørsmålet om Kevin Keen, den andre assistenten, fortsetter. En ny manager pleier som regel å velge sitt eget støtteapparat.
- Steve Clarke og Kevin Keen supplerte hverandre og Dalglish meget bra. Han var frontfigur, som tok presset, men det var dem alle som gjorde noe bra for klubben. Det er da litt ergerlig dersom alle tre forsvinner.