Allen hyller avdøde Gary Speed

Liverpools nye midtbanespiller, Joe Allen, takker avdøde Gary Speed for at han har nådd så langt innen fotballen.

- Gary hadde enorm betydning for meg. Han var svært viktig for min karriere. Han fikk meg til å tro på meg selv, sier Allen om den tidligere walisiske landslagssjefen i et intervju med Mirror.

- Gary hadde stor påvirkningskraft på meg. Han var en stor mann som alle savner sårt. En stor fotballmann, og bare året før hans tragiske bortgang betydde han enormt mye for meg. Han var svært viktig, gjentar den 22 år gamle waliseren.

- Han fikk meg til å tro på meg selv, og jeg lærte utrolig mye av ham. Å høre talene til en slik man var en virkelig oppmuntring for meg. Han sa ting til meg som betydde så mye for meg, og gjør det fortsatt.

- I stunder der du tviler litt på deg selv, minnes du slike ting for å få tilbake troen igjen og innse at du ikke gjør det så aller verst. Gary var en av de beste, og han er fortsatt en inspirasjon for meg.

- Jeg har alltid drømt om å spille på dette nivået, og jeg har jobbet hver dag i hele mitt liv for å nå så langt som dette. Ingenting vil endre seg. Jeg vil ta den inspirasjonen han ga meg med meg videre.

- Jeg er en som ønsker å gjøre mitt beste hver eneste dag, og som dedikerer livet mitt til å gjøre akkurat det. Man kan forvente 100% innsats uansett omstendigheter.

Liverpool-manager Brendan Rodgers føler at Joe Allen har modnet betraktelig som spiller etter Gary Speeds tragiske bortgang.

- Joe har virkelig vokst siden den gang. Absolutt. Jeg tror han henter styrke fra den inspirasjonen Gary ga ham. Gary ga alt som spiller. De unge spillerne kunne se hva han ofret for å spille så mange kamper som han gjorde, og være så profesjonell, forklarer Liverpool-manageren.

- Han var en utmerket rollemodell. Det har vært fint å følge Joes utvikling, og han ble utvilsomt sterkere etter Garys død. Joe var en ung gutt som hadde vanskelig for å stole på folk, men når han først stoler på deg gir han alt for deg. Han hadde stor respekt for Gary, avslutter Rodgers.

- Når jeg var yngre var det faktum at jeg er kortvokst et stort tema for mange. Men ikke for viktige folk. Jeg hadde hele tiden tro på at det var andre sider ved spillet mitt som tjente på at jeg var kortvokst, forteller Allen selv.

- Jeg fortsatte ufortrødent videre, og jeg tror faktisk det faktum at jeg er kortvokst har vært en positiv greie for meg. Og dersom folk synes jeg er liten av vekst nå, skulle de ha sett meg når jeg debuterte! Jeg var enda tynnere og mindre den gang. Men de riktige folkene hadde tro på meg, og det var det som betydde noe.