Allen ser frem til sitt første Merseyside-derby

Joe Allen vil for første gang være involvert i et Merseyside-derby når Liverpool møter Everton på Goodison Park i morgen.

- Det vil bli min første smak av det, og jeg ser frem til utfordringen, sier Joe Allen til Liverpool Echo.

- Jeg har hørt store ting om disse derbyene, og jeg kan ikke vente med å ta del i et selv. Vi reiser dit for å vinne, men vi vet det kommer til å bli vanskelig. Everton har hatt en god start på sesongen. De har et godt lag. De vil være like sultne som oss på å ta tre poeng.

- Jeg har møtt noen evertonians etter at jeg kom hit, og det er mye god småerting mellom lagenes supportere. Lokaloppgjør er fylt med lidenskap, men denne byen er forent på mange måter, og det er bra å se. Det var noe som var en ny erfaring for meg da jeg kom hit.

Allen blir antagelig en av flere derbydebutanter i Liverpools lagoppstilling, Tenåringene Raheem Sterling, Suso og Andre Wisdom spiller sannsynligvis også fra start.
- Jeg tror ikke de vil la seg påvirke av det. Dere kan se selvtilliten deres hver gang de entrer en fotballbane, og søndag vil ikke være noe annerledes.

- De har alle kommet godt i gang og har erfaring fra Premier League-kamper. De vil se frem til denne. Noen ganger kan det være vanskelig å få ut sitt beste ved slike anledninger, men jeg ser ikke det som et problem for noen av våre spillere søndag.

- Vi kjenner alle til viktigheten av kampen og hvordan vi skal ta fatt på den.

Allen mener seieren mot Anzhi var den perfekte forberedelsen til derbyet.
- Det var en flott seier for oss mot et vanskelig lag. Den har gitt oss et bra utgangspunkt i gruppen, og vi ønsker å gå så langt som vi kan i Europa. Vi har prestert bra og får gode resultater. Vi må ta med oss det til søndag.