Annerkjennelse til familiene

Familiene til de 96 som mistet livet på Hillsborough vil bli hedret ved prisoverrekkelser. Martin Skrtel og Martin Kelly nominert. Dudek-trøye skaffet 75000 kroner til veldedighet.

I sammenheng med utdeling av Northwest Football Awards, fotballrelaterte priser i nordvest av England, vil de etterlatte etter Hillsborough bli hedret.

«Den kampen for rettferdighet som familiene etter de 96 som døde på Hillsborough har måttet gjennomgå gjennom så mange år fortjener offentlig annerkjennelse, spesielt etter de nylige avsløringene», sier Laura Wolfe som koordinerer Northwest Football Awards. «Dette er folk som har kjempet for å sørge for at de som er ansvarlige for tragedien må stå til rette og det er en kamp som har støtte fra hele fotballverdenen. Når vi skal feire hva som er blitt oppnådd innen fotballen i denne fantastiske regionen, gir det oss en perfekt mulighet til å gi hyllest til de etterlatte og Hillsborough Family Support Group, for den innsats og besluttsomhet de har vist i deres kamp for rettferdighet for de 96.»

Martin Skrtel er nominert til årets spiller i nordvest, sammen med Vincent Kompany (Manchester City) og Antonio Valencia (Manchester City).

Martin Kelly er nominert i kategorien kommende stjerne, sammen med Nick Powell (Crewe), Mats Dæhli (Manchester United), Tom Ince (Blackpool), Apostolos Vellios (Everton) og Denis Suarez (Manchester City).

Trøya som Jerzy Dudek hadde på seg i straffekonkurransen i Istanbul, da Liverpool vant Champions League i 2005, er solgt på auksjon for £8300, eller om lag 75000 kroner. Pengene skal brukes til å hjelpe seks syke barn i Polen.