Åpen for å bli i Liverpool

Joe Cole håper på en sjanse til å rette opp inntrykket etter sin svake debutsesong i Liverpool FC, men er åpen for flere alternativer. Han er glad han har fått prøve seg i en annen liga.

Da Joe Cole signerte for Liverpool etter Bosman-overgangen fra Chelsea var det enorme forventninger til 30-åringen, men sesongen ble alt annet enn en suksess. Den påfølgende sommeren ble han sendt på utlån til de franske mesterne Lille, som betalte deler av hans høye lønninger. Nå skal han tilbake til Liverpool, og han håper på en ny sjanse til årette opp igjen inntrykket.

- Da jeg signerte for Liverpool så overrasket det meg litt. Jeg vet ikke om det var presset, men byen er så forelsket i fotball, og det er som en religion. Dersom jeg drar tilbake vil jeg være bedre forberedt denne gang, sier Cole til Daily Mail.

- Jeg kan se hvorfor folk omtaler det som et kultursjokk å gå til Liverpool. Det er et lite sted, men med noe ekstra. Hvordan kunne det ikke være det, i en by som har produsert fem statsministere og The Beatles? Menneskene er skarpe, litt som folk fra London egentlig.

- Det er fremdeles en del av meg som virkelig ville ønske å lykkes der, og jeg ønsker ikke å ha et mislykket Anfield-opphold på CV-en min, men for øyeblikket kan jeg ikke utelukke noe. Jeg må snakke med Liverpool og se hva som skjer der.

Cole og Lille kom på tredjeplass i Ligue 1. Han angrer ikke på at han har prøvt seg i en ny liga.

- Jeg har definitivt utvidet horisontene mine. For noen dager siden klarte jeg å gjennomføre et intervju på fransk. Det var ikke veldig komplisert, men det er bare en del av det å bo i et annet land. Nå kan jeg se vanskelighetene utenlandske spillere opplever med å komme til England.

- Det var en del hinder jeg måtte overkomme, men det er en opplevelse jeg vil se positivt tilbake på, og hvem sier at det må avsluttes? Det var akkurat hva jeg trengte. Det går litt saktere, og er litt mer taktisk, men dette har gjort at jeg har fått tilbake selvtilliten på kroppen min. Jeg har kunnet lære om de taktiske sidene av spillet. Utenlandske spillere har en tendens til å kunne mer om det enn oss.

- Jeg vil måtte gjøre en del mer arbeid, fordi det vil gå tilbake til å gå i 100 kilometer i timen, men jeg er sikker på at det vil gå greit. Den franske ligaen er ikke som England eller Spania som er de to toppligaene, men det er sammenlignbart med Tyskland og Italia. Det er en veldig god liga, men nå må jeg tenke fremover.

Cole håper å komme med i troppen til Storbritannia for OL i London.

- Jeg har ikke spilt for England på to år. Jeg vet at det er en ny manager, men jeg ble aldri kontaktet. Jeg hørte det foregikk rare ting med at oddsen på at jeg skulle komme me plutselig ble satt ned, så jeg tenkte "kanskje". Men jeg har øynene mine på OL nå. Det ville vært fantastisk å spilt landslagsfotball igjen, men det er ute av min kontroll. Vi må bare vente og se hva som skjer. Uansett hva som skjer, så har det vært et flott år og en god sesong. Jeg er glad for hvordan det har gått.