Åpent brev fra John W Henry

Liverpools hovedeier har skrevet et åpent brev til Liverpools supporterne angående sommerens aktivitet på transfermarkedet og klubbens fremtid.

- Jeg er like skuffet som alle tilknyttet Liverpool Football Club at vi ikke var i stand til å styrke angrepet ytterligere i sommerens overgangsvindu, men det skyldtes ikke mangel på ønske eller innsats blant de involverte. De jobbet hardt de siste dagene av overgangsvinduet med en rekke angrepsalternativer. Det er uheldig at vi ikke var i stand til å sluttføre akseptable avtaler for å hente inn disse transfermålene, skrive John W Henry i et åpent brev på Liverpoolfc.com.

- Men sommerens transfervindu kan neppe bli ansett som mislykket da vi bygger for fremtiden. Vi har hentet inn tre unge, men talentfulle spillere til startoppstillingen i Joe Allen, Nuri Sahin og Fabio Borini, så vel som to unge potensielle stjerner for fremtiden i Samed Yesil og Oussama Assaidi.

- Ingen bør heller minimere betydningen av å beholde våre beste spillere i løpet av overgangsvinduet. Vi har lykkes med å beholde Daniel Agger, Martin Skrtel og Luis Suarez. Vi setter stor pris på deres tro og tillit til klubben. Og vi har lykkes med å forhandle frem langvarige kontrakter for Luis og Martin.

- Ingen bør tvile på vår forpliktelse for klubben. I Brendan Rodgers har vi en talentfull ung manager. Vi verdsetter høyt hans vurdering av spillerstallen. Her har vi en jobb fremover. Det vil ta tid for Brendan å innføre sin filosofi i spillertroppen og bygge nøyaktig hva han trenger på lang sikt.

- Transferpolitikken handlet ikke om å kutte kostnader. Det handlet om, og vil gjøre det i fremtiden, å få maksimum verdi ut av det vi bruker, så vi kan bygge kvalitet og bredde. Vi er svorne tilhengere av UEFAs finansielle fair-play. Vi må jobbe i samsvar med retningslinjene for finansielt fair-play som sikrer at utgiftene er knyttet til inntektene. Vi har vært suksessfulle med å forbedre den kommersielle delen av klubben. Pengene som genereres fremover vil gi oss større kjøpekraft de kommende årene.

- Vi holder fortsatt på å rette opp feilene fra de tidligere regimene. Det kommer ikke til å skje over natten. Det har blitt forsterket av våre egne feil i to vanskelige første år av vårt eierskap. Det har blitt hard læring, men klubben er sunnere i dag enn da vi tok over.

- Innkjøp handler ikke bare om å kjøpe talenter. Våre ambisjoner ligger ikke i å havne midt på tabellen med kortsiktige hastverksløsninger som bare vil bidra i noen par år. Vårt fokus vil være på å utvikle våre egne spillere ved å bruke kunnskapen til et stadig imponerende trenerteam. Mange tanker og investeringer har allerede gått med til å utvikle en egen gruppe av unge spillere ved hjelp av klubbens tradisjoner.

- Etos er fortsatt å vinne. Vi skal investere for å bli suksessfulle, men vi skal ikke risikere fremtiden med risikable utlegg.

- Etter nesten to år på Anfield er vi nær ved å ha det systemet vi trenger på plass. Overgangsvinduet har kanskje ikke vært perfekt, men vi ser ikke bare på de neste 16 ukene frem til vi kan kjøpe igjen. Vi ser på de neste 16 årene og videre fremover. Dette er de første stegene i å gjenopprette en av verdens store klubber til dens rette status.

- Det kommer ikke til å bli lett, det kommer ikke til å bli perfekt, men det finnes en klar visjon med arbeidet.

- Vi skal bygge og vokse innenfra, kjøpe klokt og smart og aldri kaste bort ressurser på inflaterte overgangssummer og urealistisk lønninger. Vi har ingen frykt for å bruke penger og kjempe med de beste, men vi skal ikke betale for mye for spillere.

- Vi vil aldri sette denne klubben i en slik prekær situasjon som vi fant den i da vi tok over på Anfield. Denne klubben skal aldri settes i gjeld som kan true dens eksistens.

- Mest av alt ønsker vi å vinne. Den ambisjonen driver hver beslutning. Det er «the Liverpool way». Vi kan og vil generere inntekter for å oppnå dette målet. Det kommer til å bli kortvarige tilbakeslag fra tid til annen, men vi tror vi har de riktige folkene på plass for å bringe mer sukses til Anfield.

- Til slutt kan jeg med autoritet si at vårt eierskap ikke handler om profitt. I motsetning til menigmanns oppfatning så involverer ikke eiere seg i sport for å tjene penger. Generelt involverer de seg i klubben for å konkurrere og jobbe for klubbens beste. Det er ofte vanskelig. I vårt tilfelle jobber vi hver dag for å genere inntekter for å forbedre klubben. Vi har bare en drivende ambisjon i Liverpool, og det er å forsøke å vinne Premier League ved å spille den type fotball som supporterne ønsker å se. Det kommer bare til å skje dersom vi gjør de riktige tingene for å bygge klubben på den måten som gir mening for supporterne, for oss og de som vil følge oss. Vi vil levere hva hver langsiktig Liverpool-supporter brenner for.