Arbeider fram mot neste transfervindu

Ledelsen i et nytt speiderteam er endelig på plass i Liverpool, og Brendan Rodgers forklarer mer om hvordan man nå vil starte planleggingen foran neste transfervindu.

Brendan Rodgers ønsket minst en angriper mot slutten av det siste transfervinduet, men fikk ingen samtidig som Andy Carroll ble lånt ut til West Ham. Det sier seg selv at manageren vil ha vært lite fornøyd, men han forklarer nå til Liverpool Echo at det var årsaker til det og at man nå har snakket ut og heller ser framover.

- Jeg har hatt lange samtaler med eierne og jeg er sikker på at de har reist hjem og gjort sine refleksjoner. Vi har lært av dette og nå ser vi framover, forklarer Rodgers.

- Vi hadde en manager i sommer, men vi hadde ikke noe speiderteam under transfervinduet som gjorde ting veldig vanskelig.

- Disse karene har nå kommet inn og forhåpentligvis vil de gjøre en glimrende jobb.  Ved siden av å lære av det som skjedde må vi nå få ting organisert. Først vil det dreie seg om å få oversikt og at de snakker med meg om hva jeg ønsker. Jeg vil forklare dem hvilke typer spillere som vi ønsker.

- Rekruttering vil imidlertid til slutt handle om to ting, tilgjengelighet og kostbarhet. Vi vet alle hvem de beste spillerne er, men vi prøver å finne de ru diamantene som vi kan slipe samtidig som vi er med i markedet om toppspillere.

Dave Fallows (sjef for speiderteamet) og Barry Hunter (sjefspeider) var på vei inn fra Manchester City før Brendan Rodgers ble ansatt, og de vil nå arbeide sammen med analysesjef Michael Edwards.

- Jeg var fullstendig klar over situasjonen, jeg har kjent Barry lenge og også Dave.  I dag kan ikke en moderne manager gjøre alt selv. Jeg har lest om at vi skal ha en «teknisk komité», men det er ikke akkurat som om hjulet er blitt funnet opp på nytt. Alle lag har et team, men det er ingen tvil om at jeg vil ha siste ordet angående spillere. Hvis jeg ønsker en spiller og vi ikke har råd til det, det er noe annet. Da kommer en tilbake til tilgjengelighet og kostbarhet.

- Jobben til Barry og David vil være å identifisere våre transfermål, mens Michael så vil prøve å finne ut så mye om spilleren som han overhodet kan. Det er ikke noe forskjellig fra andre klubber.

- Det var en vanskelig sommer av forskjellige årsaker, men nå begynner brikkene å falle på plass. Da jeg kom til Swansea hentet jeg inn 12 spillere og lot seks gå det første året. Året etter kom syv inn og ni forsvant ut.

- Hva som har skjedd her er at vi har latt noen gå og trolig ikke ennå har fått inn de spillerne som vi ville ha i forhold til hvordan vi ønsker å arbeide. Jeg er sikker på at det vil skje i fremtiden.

- Jeg angrer ikke på noe. Vi er hvor vi er. Jeg var klar over oppgaven og at den ville bli vanskelig. Det ville aldri bli slik at jeg bare kunne komme inn med en magisk hånd og vi ville umiddelbart begynne å spille, og alle ville synge og danse.