Avsparkstidspunkt bekreftet

Det engelske fotballforbundet bekrefter at FA-cupfinalen mellom Liverpool og Chelsea lørdag 5. mai har avsparkstidspunkt kl 18.15 (norsk tid).

Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter i dag at denne sesongens FA-cupfinale mellom Liverpool og Chelsea lørdag 5.mai skal sparkes i gang klokken 18.15 norsk tid. Vinnerklubben mottar £1 800 000 i prispenger fra FA, mens tapende finalist får halvparten. I England vises oppgjøret på både ITV1 og ESPN.

Det vil være første FA-cupfinale under flomlys på Wembley på nesten 20 år. Forrige gang var da Arsenal vant omkampen mot Sheffield Wednesday med 2-1 i 1993. Denne sesongens finale er den 131. i rekken, men den første der Chelsea og Liverpool møtes i en FA-cupfinale på Wembley til tross for at de to klubbene har 43 FA-cupsemifinaler til sammen.

Denne sesongens FA-cupfinale vil bli Kenny Dalglish' fjerde som Liverpool-manager. Han har to seirer og ett tap fra tidligere. I 1986 og 1989  ledet han de røde til triumf mot Everton, men så også laget tape 0-1 mot Wimbledon i 1988.

Liverpool vant Carling Cup-finalen på Wembley tidligere i sesongen, men har ikke spilt en FA-cupfinale på nasjonalarenaen siden den ble gjenåpnet i 2007. For Chelsea vil det imidlertid bli deres fjerde finale etter ombyggingen. Londonerne var den første klubben til å vinne FA-cupen på det nye stadionet da Didier Drogba scoret vinnermålet i ekstraomgangene mot Manchester United i 2007. De vant også FA-cupen i 2009 og 2010.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken