Banton klar for ny klubb - igjen

Jason Banton signerte en korttidskontrakt med Liverpool for et år siden. Etter den gang har han vært i en rekke klubber, og ble i dag klar for en ny. Bolton vant.

Jason Banton hadde allerede spilt for Arsenal og Blackburn sine aldersbestemte lag da han som 18-åring signerte en korttidskontrakt med Liverpool FC for ganske nøyaktig et år siden.

Angriperen fikk kontrakt med Liverpool frem til sommeren, men gikk allerede i mars på prøvespill til Southend. Derfra gikk turen videre til den amerikanske MLS-klubben Chivas USA. Han imponerte i treningskamp for den amerikanske klubben, men heller ikke der endte han med kontrakt.

I mai dro han til Sunderland på prøvespill, og fikk spilletid for deres reservelag, men ingen kontrakt, før Leicester bestemte seg for å ta sjansen og ga han en profesjonell kontrakt. I september ble han sendt ut på et måned langt lån til League Two-klubben Burton Albion, hvor han fikk en kamp, som innbytter mot Bradford City.

Den nå 19 år gamle Banton bestemte seg igjen for å prøve lykken i USA, og ble i dag valgt som Seattle Sounders FC sitt 34. valg i deres '2012 MLS Supplemental Draft, som er systemet de bruker i MLS. Spilleren selv ser frem til et nytt kapitel i sin allerede korte men innholdsrike karriere.

- Kan knapt vente på å få starte et nytt kapitel i fotballkarrieren med Sounders. Veldig glad for å få spille for Seattle, og klarer ikke vente, meldte Banton på Twitter i dag.

Bolton vant
De røde drar til Reebok Stadium for å møte Bolton Wanderers i ligakamp lørdag kveld. Owen Coyle sitt mannskap spilte i kveld omkamp i FA Cupen, og slo Macclesfield 2-0 hjemme.

Kevin Davies og Martin Petrov scoret målene for Bolton, som hadde følgende spillere i aksjon:

Bogdan, Riley, Wheater, Boyata, Ricketts (Robinson 63), Tuncay (O'Halloran 82), M. Davies, Reo-Coker, Petrov, K. Davies, Klasnic (N'Gog 63)