Begrunnelsen for åtte kampers utestengelse

Den uavhengige kommisjonen til FA kommer i sin rapport også med en begrunnelse for hvorfor åtte kampers karantene er en passende straff for Luis Suarez.

Standardstraffen for fornærmende ordbruk er to kampers karantene, men i FAs regelverk står det at straffen bør minst dobles dersom det finnes en «skjerpende faktor». Etter å ha blitt funnet skyldig i rasistisk ordbruk var fire kampers karantene nok det minst Luis Suarez kunne bli idømt.

I rapporten fra kommisjonen står det:

« Et utgangspunkt i en fire kampers karantene kan gjelde i et tilfelle hvor den siktede hadde brukt fornærmende ord, inkludert en referanse til hudfarge, bare én gang i løpet av en kamp.»

«Vi har funnet ut at Mr Suarez brukte ordet " negro" eller "negro " syv ganger i sin utveksling med Mr Evra. Det skjedde også i en rekke faser. Først var det en utveksling i målfeltet. Dernest var det utveksling like før dommeren snakket til spillerne. For det tredje var det utveksling like etter at dommeren hadde snakket med spillerne.»

«Mens vi har innsett at utvekslingen skjedde over en periode på bare to minutter i andre omgang av kampen, var det flere bruksområder med krenkende ord fra Mr Suarez.»

«Den andre skjerpende faktoren var hva Mr Suarez sa når han brukte krenkende ord. Han brukte ikke bare ordet "negro" for å henvende seg til Mr Evra. Han gjorde det, men han sa også at han hadde sparket Mr Evra fordi han var sort, og at han ikke snakker med sorte. Selv om Mr Suarez sa disse tingene i kampens hete uten egentlige å mene dem, var dette likevel mer enn å kalle Mr Evra "negro". Ifølge de spanske språkekspertene ville bruken ha blitt sett på som rasistisk i Uruguay.»

«Den tredje skjerpende faktoren var i hvilken sammenheng Mr Suarez brukte krenkende ord. Konteksten var i en bitter utveksling, som inkluderte at Mr Suarez kløp Mr Evras i huden og la hånden på baksiden av hodet hans. Vi fant at begge deler var et forsøk fra Mr Suarez på å terge Mr Evra. Selv om vi har funnet ut at å klype i seg selv ikke var krenkende oppførsel, og det refererte heller ikke til Mr Evras farge, var slik fysisk kontakt en del av en konfrontasjon der fornærmende ord ble brukt for å forverre situasjonen.»

«Den fjerde skjerpende faktoren var at FA har fremmet kampanjer i fotball, som for eksempel "Kick It Out"-kampanjen, for å få slutt på alle former for uakseptabel oppførsel knyttet til en persons etniske opprinnelse, hudfarge eller rase. Mr Suarez visste eller burde ha visst at hans oppførsel var i strid med budskapet i de kampanjer og at oppførselen var uakseptabel».

«Den femte skjerpende faktoren var at de krenkende ordene var rettet av Mr Suarez mot en bestemt sort spiller, Mr Evra, og intensjonen fra Mr Suarez var at han skulle høre disse ordene. Det var ikke tilfelle at kommentaren ikke var rettet mot noen i særdeleshet. Ordene var heller rettet mot Mr Evra i sammenheng med et argument der Mr Suarez forsøkte å terge Mr Evra. Vi aksepterer at Mr Evra ble sint og opprørt under resten av kampen og på slutten av den som et resultat av Mr Suarez brukte krenkende ord.»

«Når det gjelder lengden på karantenen, konkluderte vi med at en fire kampers utestengelse, som var utgangspunktet etter regel E3 (2), ville være for lav og ikke reflektere alvoret i gjerningen.»

«Vi vurderte en lavere karantene, vi vurderte en lengre karantene. Vi konkluderte med at en åtte kampers utestengelse var hensiktsmessig og forholdsmessig, og reflekterer alvoret i gjerningen og balanserer de omstendighetene som ble forelagt oss.»