Bekreftet: LFC og Dalglish har skilt lag

Liverpool FC bekrefter i en pressemelding at Kenny Dalglish er ferdig som manager i klubben etter at kontrakten hans har blitt terminert. Jakten på en ny manager begynner umiddelbart.

Følgende pressemelding er lagt ut på Liverpoolfc.tv:

Fenway Sports Group og Liverpool Football Club har skilt lag med Kenny Dalglish. Søken etter ny manager begynner umiddelbart. Eierne hyller legenden Kenny Dalglish.

Fenway Sports Group (FSG) og Liverpool Fotball Club kunngjør at Kenny Dalglish fratrer sin stilling som manager i dag etter at kontrakten hans har blitt terminert.

Etter en nøye og veloverveid gjennomgang av sesongen har klubben kommet frem til beslutningen om at et skifte var riktig. Det var ikke en avgjørelse som har blitt tatt lett eller raskt.

Jakten på en ny manager vil starte umiddelbart.

Hovedeier John W Henry er full av lovord for den avtroppende manageren.
- Kenny vil alltid være mer enn en mesterskapsvinnende manager, mer enn en mesterskapsvinnende stjernespiller. Han har på mange måter vært hjerte og sjel i denne klubben. Han personifiserer alt som er bra med Liverpool Football Club. Han har alltid satt klubben og supporterne først. Han vil alltid være en del av familien på Anfield.

- Vår jobb nå er å identifisere og rekruttere den riktige personen til å ta denne klubben fremover og bygge videre på det sterke fundamentet som har blitt lagt i løpet av de seneste 18 månedene.

Liverpool-formann Tom Werner sa det var en vanskelig avgjørelse, men til slutt en beslutning som måtte tas.
- Kenny kom inn i klubben som manager på vår anmodning på et tidspunkt da Liverpool Football Club virkelig trengte ham. Han ba ikke om å bli manager. Han ble spurt om å påta seg rollen. Han gjorde det fordi han visste at klubben trengte ham. Han gjorde mer enn noen andre for å stabilisere Liverpool det seneste halvannet året og få oss igjen til å se fremover. Vi står i stor takknemlighetsgjeld til ham.

- Resultatene i Premier League har imidlertid vært skuffende. Vi mener at vi måtte foreta et skifte for å bygge videre på den fremgangen som vi allerede hadde fått. Vi er forpliktet til å få suksess for våre supportere. Vår ambisjon er fortsatt å få denne store klubben tilbake til eliten i England og Europa, hvor den hører hjemme.

Kenny Dalglish er ferdig med sin andre periode i klubben hvor han som spiller vant en rekke titler, inkludert seks ligamesterskap og tre e-cuptrofeer. Som manager vant han tre ligatitler, to FA-cuptriumfer og selvsagt Carling Cup denne sesongen.

Kenny Dalglish er stolt over å ha jobbet for en slik stor klubb.
- Det har vært en ære og et privilegium å ha fått sjansen til å komme tilbake som manager i Liverpool Football Club. Jeg setter stor pris på arbeidet som Steve, Kevin, spillerne og alle i støtteapparatet har lagt ned i løpet av min tid. Jeg er stolt over at vi vant klubbens første trofé på seks år ved å vinne Carling Cup og var nær ved å vinne trofé nummer to i FA-cupfinalen. Selvsagt er jeg skuffet over resultatene i ligaen, men jeg ville ikke ha byttet Carling Cup-seieren med noe annet ettersom jeg vet hvor mye det betydde for fansen og klubben å igjen vinne et trofé.

- Jeg er selvsagt skuffet over å forlate fotballklubben. Jeg kan si at saken har blitt håndtert på en hederlig, respektfull og verdig måte av eierne. Det gir et bilde av kvaliteten på de involverte og deres fortsatte ønske om å ta fotballklubben fremover på samme måte som da de kom hit.

- Jeg vil takke hele staben i klubben for deres innsats og lojalitet. Jeg sa da jeg fikk henvendelsen om å komme tilbake som manager at jeg bestandig ville hjelpe dersom jeg kunne på ethvert tidspunkt, og det tilbudet forblir det samme.

- Jeg vil til slutt vise min oppriktige takknemlighet overfor Liverpool-fansen, som alltid har gitt meg og klubben en urokkelig støtte, Uten dem ville verken klubben eller jeg oppnådd noe.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.