Bellamy beholder roen før finalen

Waliseren tenker ikke på at han skal møte gamleklubben

Forrige sesong var han utlånt til Cardiff - sin barndoms favorittklubb i hans egen fødeby. I morgen står Craig Bellamy og Cardiff på hver sin banehalvdel. Men det har ikke 32-åringen sjenket en eneste tanke.

- Overhodet ikke. Jeg tror ikke jeg vil ta det innover meg før jeg er involert i kampen - forhåpentligvis fra start, sier Bellamy til Liverpool Echo.

Waliseren har ikke brukt spillerkarrieren på å sanke medaljer og sølvtøy. Han vant den skotske cupen med Celtic i 2005, før han var med og vant Charity Shield med Liverpool året etter. Det er de eneste trofeene Bellamy har fått røre i løpet av karrieren - så man skulle tro at 32-åringen var desperat etter sølvtøy.

- Jeg kan ikke engang husker hvor den skotske cupmedaljen er. Vi fotballspillere hjernevasker oss selv til å tro at vi må vinne trofeer for ikke å mislykkes. Det er bare tull. Hvordan kan man leve på den måten.

Bellamy erkjenner at han tidligere tenkte på den måten. Nå har han blitt mer voksen, ifølge seg selv.

- Jeg hadde problemer med at jeg tenkte slik. Nå tenker jeg ikke sånn, og det har tatt meg til en finale. Jeg har begynt å tenke som et vanlig menneske. Det er noe jeg vil forsøke å fortsette med resten av livet mitt, sier han.

Ironisk nok er favorittklubben fra barndommen motstander når Liverpool spiller sin første finale på fem år. Som om ikke det var nok, tilbrakte han altså forrige sesong på utlån i Cardiff. Bellamy forteller at forskjellene mellom Cardiff og Liverpool er enorme.

- Cardiff er ikke Liverpool. Det handler om knallhardt arbeid. Forrige sesong fikk jeg erfare hvor tøft det kunne være. Jeg ble skadet og måtte ha behandling av spesialist. Regningen måtte jeg betale selv. Så hardt kan det være.

- For dem er det en belønning å komme til finalen. For Liverpool - hvor mange ganger har vi vunnet dette trofeet? Syv ganger. Hvor mange har vi vunnet den gjeveste Europacupen? Fem ganger. Det er nesten helt endeløst hvor mye Liverpool har oppnådd, sier Bellamy.

Waliseren håper at Ligacup-finalen kan være et springbrett for Cardiff, og at de kan bygge videre på Wembley-besøket.

- En stor del av meg håper at denne finalen påvirker Cardiff på den rette måten - at de kan bygge opp momentum i årene som kommer basert på denne erfaringen. Fra et egoistisk ståsted, håper jeg på en knepen Liverpool-seier - og at jeg ikke er involvert i noen av målene, smiler 32-åringen.

Bellamy fikk gå gratis til Liverpool fra Manchester City i fjor sommer. Han har funnet seg godt til rette på Merseyside siden overgangen.

- Jeg fant roen straks jeg kom hit. Jeg var i god form - jeg avsluttet sesongen i Cardiff godt og beholdt momentum gjennom sommeren. Dessuten har jeg vært så heldig at jeg har unngått skader. Det har gjort det enklere for meg å ta livet med ro. Fotball er en hobby, og jeg nyter hver eneste dag. Jeg står opp tidlig og kommer tidlig på trening, for jeg vil gjøre alt jeg kan for å kunne spille godt.

Tidligere var Craig Bellamy kjent som en urokråke og en lettantennelig kruttønne, men angrepsspilleren har roet seg betraktelig de seneste årene. Men han innrømmer at lunta fortsatt er relativt kort.

- Jeg har mine øyeblikk, men jeg tenker oftere rasjonelt nå. Det har vært en vanskelig prosess - det er vrient ikke å kjefte når noen gir bort ballen! Det er en stor omstilling for meg, men det er fantastisk. Jeg har blitt flinkere til å kontrollere mine egne prestasjoner, og fotballen går av seg selv. Det er en veldig fin følelse, avslutter Bellamy.