Bellamy ser frem til cupbataljer

Craig Bellamy ser frem til en hektisk måned med to semifinaleoppgjør mot Manchester City og to møter med Manchester United. - Det er derfor jeg spiller for denne klubben, sier Bellamy.

Den kommende måneden har Liverpool en semifinale over to kamper mot Manchester City, ett møte med Manchester United i FA-cupen, samt tre ligakamper.
- Det er derfor du spiller for Liverpool, sier Craig Bellamy til Liverpoolfc.tv.

- Det er stort for supporterne, men jeg er mye lykkeligere som kan spille og være involvert enn å se på som supporter. Når du spiller, finner jeg det mer artig fordi jeg forsøker å gjøre noe med resultatet på banen.

- Dette er en del av det å spille for en stor klubb. Det er ikke bare det å spille mot Man United eller Man City.  Det er når du reiser et sted fordi det forventes at vi vinner. Med de tilskuerne som følger oss over alt blir det enda mer spesielt.

På onsdag venter Manchester City i første semifinalekamp i Carling Cup på Etihad Stadium. Bellamy mener det er viktig å få et godt resultat med hjem til returoppgjøret. Liverpool kan ikke tillate seg å gå på en ny smell som i forrige uke. Da tapte de røde 0-3 mot Roberto Mancinis mannskap.
- Vi er veldig heldige nå om dagen som får se så mye fotball. Vi vet veldig mye om hvert Premier League-lag, så vi vet mye om City. Jeg er heldig som har spilt for dem. Jeg har kjennskap til visse spillere som var der.

- Etter min mening var ikke 0-3 et riktig resultat, og det er ikke bare meg med Liverpool-øyne. Hvis jeg så kampen som en nøytral, hadde vi 66 prosent av ballinnehavet, og det er mye for et bortelag. Spesielt mot et lag av Man Citys kaliber.

- Det handlet om å ta vare på sjansen. Pepe gjorde en feil ved den første scoringen, mens de andre målene kom fra hjørnespark og på straffe. Vi banket på døren. Stewart (Downing) hadde en stor sjanse, og i andre omgang hadde vi en eller to sjanser vi kunne ha fått mer ut av.

- Det er et oppgjør over to kamper. Vi må sørge for at vi fortsatt er med i oppgjøret. Vi har returen på Anfield. Denne klubben vet alt om et oppgjør over to kamper. Hvis vi kan komme tilbake på Anfield og fortsatt være meget bra med i oppgjøret, vil vi fortsatt ha en mulighet til å komme til Wembley.

- Denne klubben er vant til å komme til semifinaler og finale. Alt vi kan gjøre er å gi vårt beste og se hvor det fører oss.

City røk ut av FA-cupen med 2-3 mot naboen United, men kom tilbake fra 0-3.
- De har så mange spillere med kvalitet. På måten de kjempet seg tilbake til 2-3 tror stemningen i garderoben var langt mer positiv enn negativ etterpå. De spilte meget bra og ga alt de hadde.

- Jeg har blitt imponert over City denne sesongen. Tempoet er svært forskjellig fra det de hadde i fjor. Jeg føler at det er et helt annet lag denne sesongen.

- David Silva har funnet seg selv. Alle vet hvor talentfull han er. Noen ganger kan det ta tid før man finner seg til rette i Premier League, men han har klart det og har prestert fremragende. Han er spesiell.

- Yaya Toure er en nøkkelspiller for dem, men heldigvis er han på landslagsoppdrag i det afrikanske mesterskapet, og det er positivt for oss.

Bellamy startet på benken mot City i forrige uke, men ble byttet inn. Liverpools nummer 39 fikk en god mottagelse av City-fansen.
- Jeg respekter alle klubbene jeg har spilt for. Jeg har alltid gitt mitt beste, og jeg vil like at  de tror at jeg ga mitt beste for dem.

-  Jeg var svært takknemlig for muligheten jeg fikk til å spille der. Det var flott de anerkjente det.