Ber UEFA håndheve FFP

John W Henry mener det er sentralt at UEFA klarer å håndheve Financial Fair Play (FFP) når reglene trer i kraft fra 2013/14. Da må klubbene vise til balanse i regnskapet over en bestemt periode.

Liverpool kommer til å følge Financial Fair Play, og hovedeier John W Henry oppfordrer UEFA til å sørge for at rivalene gjør det samme. Dersom UEFA ikke håndhever reglene på en tilfredsstillende måte, ønsker Henry at Premier League selv kan innføre et regelverk for å straffe klubber med store økonomiske tap.

- Det er meget viktig fra vårt ståsted at UEFA lykkes med å implementere Financial Fair Play. Det er et nøkkelelement, uttaler Henry ifølge Liverpool Echo.

- Er de bestemte på å implementere det? Vi vet ikke. Det ser ikke ut til å roe seg noe sted.

- Cirka 50 prosent av klubbene i Europa taper penger, og jeg snakker om klubbene i toppdivisjonene. 20 prosent av dem er i store økonomiske vanskeligheter.

- Jeg synes det også er noe de enkelte ligaene behøver å vurdere og implementere, så vel som FIFA og UEFA. Bare fordi UEFA har sine regler betyr ikke det at Premier League eller andre ligaer ikke kan innføre tilsvarende prinsipper.

- Jeg vet at Football League har implementert sine regler. Det er en meget viktig del, ikke bare for Liverpool, men for fotball generelt.