Betent foran stormøte

Liverpools managing directør Ian Ayre skal møte Manchester United chief executive David Gill for å finne ut hvordan det betente forholdet mellom lagenes supportere skal håndteres før stormøtet på Anfield søndag.

I helga blusset det opp igjen da Manchester United-supportere sang «Always the victims. It’s never your fault» i lørdagens kamp mot Wigan. Sangen har blitt sunget på i hver kamp på Old Trafford siden krangelen mellom Patrice Evra og Luis Suarez brøt ut. Engelske aviser fikk inntrykk av at Uniteds supportere hetset Hillsborough-tragedien.
- Samtlige klubber, med unntak av Manchester United, viste respekt. Enkelte United-fans gjorde skam på seg selv ved å synge sangen, skriver Daily Express,

Leder for Manchester Uniteds Suuporters Trust, Duncan Drasdo, benekter at syngingen var rettet mot Hillsborough-tragedien.
- Vi fordømmer alle sanger relatert til Hillsborough og andre tragedier akkurat som vi fordømmer sanger om München-tragedien. Vi hørte den vanlige anti-Liverpool-sangen, men til tross for at noen hevder det motsatte, var ingenting rettet mot Hillsborough-tragedien.

- Det er uansvarlig å hevde det motsatte med tanke på at klubbene møtes i neste ligakamp. Det må være tungt for rammede familier, som forsøker å komme over dette, å høre disse spekulasjonene.

- Vi støtter Fergusons ord til det fulle; det er på tide at klubbenes supportere begynner å vise integritet og ære. Vi har sansen for rivalisering, men å hetse tragedier er uakseptabelt.

Premier League kommer ikke til foreta seg noe overfor United etter helgas synging. De er fornøyd med at United allerede har fordømt det som skjedde.
- Manageren har gjort det klart hva klubben mener om situasjonen, og nå er det opp til fansen å respektere det. Klubben beklager det inntrufne, het det fra United etterpå.

Fokuset vil også bli rettet mot Luis Suarez og Patrice Evra. Liverpool vil kreve at Suarez tar Evra i hånda etter at han nektet det forrige gang de to møttes. Daily Mail tror at uruguayaneren kommer til å gjøre det.

Daily Telegraph skriver at det ikke planlagt å holde ett minutts stilhet på Anfield søndag til minne om de 96 omkomne i Hillsborough-tragedien, men det ses på muligheten for at representanter for begge klubber skal legge ned kranser.

En mosaikk til minne om de 96 er det eneste som er bekreftet av planer for avspark.