Borini gleder seg

Fabio Borini har gitt sitt første intervju etter å ha underskrevet kontrakten med Liverpool, og gleder seg til å spille på Anfield under en manager han kjenner godt.

Liverpools nye angriper kjenner godt til engelsk fotball, etter noen år i Chelsea og et utlån til Brendan Rodgers og Swansea da de spilte i Championship. Den italienske landslagsspilleren sier det føles godt å være Liverpool-spiller.

- Det føles veldig godt, og det å være tilbake i England i tillegg. Det er en toppklubb som har vunnet mange troféer, og som forhåpentligvis kan gjøre det samme også i fremtiden. Jeg har tro på manageren og klubben, noe som er fint, og er stolt over å være her, sier Borini til Liverpoolfc.com.

- Det føltes godt, fordi jeg ønsket å komme tilbake til England en dag. Jeg visste at jeg før eller siden ville komme tilbake. Det at det er med Liverpool er enda bedre, fordi jeg kan vise folk hva jeg kan. Vi skal spille i Europa League og har mye å spille for.

Dette blir tredje gang han jobber med Brendan Rodgers. Liverpoolmanageren var trener i Chelsea da Borini var der som unggutt, i tillegg til låneoppholdet i Championship.

- Han var veldig viktig. Jeg vil ikke si han var nøkkelen, men mesteparten kom fra han. Selv under forrige sesong pratet jeg mye med han. Jeg ville tekste han og spør om det gikk bra, og gratulere han med resultatene han fikk med Swansea. Først og fremst har vi et vennskap, og etter det har vi et jobbforhold, som er viktigere enn noe.

21-åringen ble bedt om å forklare fotballfilosofien til Rodgers.

- Vi pleide å spille 4-3-3 med han, og han er en god mann å spille for. Det er flott å spille for han, fordi du kan ha det moro og få resultater. I Swansea kunne en se at folk elsket han, fordi fotballen var så attraktiv. Folk liker å se fotball som dette.

- Supporterne vil se fotballspillere som ønsker å vinne, og alltid vil jobbe for laget heller en seg selv. Liverpool ønsker resultater, og det er hva vi vil forsøke å få.

- Jeg vil beskrive meg som en spiller som aldri gir opp, og løper mye. Jeg hadde tøffe stunder i Chelsea da jeg var yngre, fordi jeg kom fra Italia. Det var veldig vanskelig, men jeg forsøkte å være sterk og vise folk at jeg kunne få det til. Det er en av grunnene til at jeg er her nå.

Den tidligere Roma-spissen var med i den italienske landslagstroppen som kom til finalen i EM tidligere i sommer.

- Det vr en stor opplevelse for meg. Jeg er bare 21 år gammel, så det var en stor opplevelse selv om jeg ikke spilte. Det å komme til finalen var enda større, for det er ikke noe som skjer hver dag. Det vil være en fin erfaring å ta med seg.

Han har blitt kjent for sin målfeiring hvor han putter den ene hånda i munnen.

- Feiringen min er en kniv mellom tennene. I Italia betyr det at en er en kriger som aldri gir opp, og som alltid kommer seg opp dersom de faller. I Swansea og Roma likte supporterne den, så jeg håper å vise den til Liverpool-supporterne også.

I Liverpool kommer han til å spille sammen med Luis Suarez, og det er noe han gleder seg til.

- Han er en spiller som er litt lik meg fordi han jobber hardt i hver kamp. Jeg har sett en del kamper, og hele Europa ønsker seg han. Alle ønsker å spille sammen med han, så det blir en glede.

- Jeg husker Champions League-finalen mot AC Milan. Det er viktig med en stor fortid, fordi du kan ta det med til nåtiden og forsøke å kopiere det.

Nå gleder han seg til å spille på Anfield.

- Ja, annenhver uke foran et fullt stadion. Det vil bli utrolig. Jeg vet at supporterne er engasjerte, og at de er her for fotballen. Jeg håper å kunne oppnå så mye jeg kan, med å score mål, komme tilbake i Champions League, og alt annet som klubben og de andre spillerne også ønsker.

Avslutningsvis ble han spurt om han hadde en beskjed til supporterne.

- Det er ingen spesiell beskjed, men jeg tror at de vil se god fotball under Brendan, avsluttet Liverpools første sommerkjøp.