Britisk manager med kontinental stil

Liverpools nye sportslige sjef sier han er stolt over at de røde valgte ham fremover en fra Spania eller Italia. Brendan Rodgers mener hans filosofi er en sammensmelting av britisk og kontinental spillestil.

- Det kan være at Brendan Rodgers ikke høres like fint ut som et navn fra Italia eller Spania, undrer Liverpools nye manager seg over til Daily Telegraph. – Britiske managere har ofte blitt oversett.

- Jeg er veldig stolt over at folk her kan se min visjon, filosofi og setter pris på det arbeidet jeg gjør. Jeg vet at Liverpool snakket med flere europeiske trenere, men de valgte en ire.

- Hva som er nytt i forbindelse med min ansettelse er at det er en britisk manager som får en jobb som dette. Da jeg startet som manager ønsket jeg å vise at britiske managere kan få lag til å spille på samme måten som kontinentale lag gjør, og at vi har spillere som kan tilpasse seg det.

- Jeg vil si min stil er en sammensmelting av stiler. De sier at de beste fotballtrenere og managere er de beste tyvene, de som greier å snappe til seg råd og vink fra alle.

- Jeg arbeidet sammen med José Mourinho og det ga meg stor selvtillit. Han så noe i meg, og å være hos Chelsea ga meg anledningen til å arbeide med store spillere. Jeg vet at jeg greide å få mine ideer fram til dem. Det var en verdifull erfaring, ikke minst siden jeg var der i det største året i historien til Chelsea.

- José og jeg har holdt kontakt ukentlig og jeg har stor respekt for ham, men jeg er uten tvil min egen herre. Jeg hadde min egen identitet, og mine egne ideer, før jeg kom til Chelsea.

Brendan Rodgers forteller at han også var nære ved å bli assistent til Roberto Mancini for et par år siden.

- Jeg reiste og møtte Roberto Mancini, men så fikk jeg en telefon fra Swansea, forklarer nordiren.

- Det var slikt det var ment å være, det var skjebnen. Det er noe jeg tror på.