Burgess ute av LFC

Fysisk trener Darren Burgess er den siste av det medisinske støtteapparatet fra Australia som forlater LFC. Tidligere har lege Peter Brukner og fysioterapeut Phil Coles reist fra Merseyside.

I et intervju med Fox Sports bekrefter Darren Burgess at han reiser tilbake til Australia. Den fysiske treneren kom til Anfield sammen med lege Peter Brukner og fysioterapeut Phil Coles i mars 2010. Brukner forlot LFC i april, mens Coles tidligere i sommer skal ha akseptert et tilbud fra hjemlandet.

- Brendan (Rodgers) ønsket å hente inn noe stab fra Swansea, og selv om Brendan har vært fantastisk her min rolle nå blitt forandret og noe det i grunn ikke er verdt å leve på andre siden av kloden for, sier Darren Burgess.

- Jeg har i et par år hatt klubber fra AFL (australsk fotball, ligner på rugby) som har spurt om jeg var interessert i å komme til dem, fortsetter Burgess.

– Nivået på sportsvitenskap i AFL er i verdensklasse, men det er likevel tøft siden jeg arbeidet i 15 år for å komme inn i engelsk Premier League. Det var min drøm, men jeg må tenke på min familie.

- Fotball er fortsatt veldig mye min favorittsport, men jeg har lært å sette mer pris på AFL.

- Luis Suarez har en intensitet på treninger som er ulike noen annen som jeg har arbeidet med, forteller Darren da han blir spurt om hvilke spillere han har trives mest å arbeide med i Liverpool. – Han er en type som hater å tape. Noen ganger som trener blir du med i kamper for å fylle opp antallet, og han sparket meg gul og blå. Jeg kunne stirre sint tilbake på ham, men han bare gestikulerte som for å si at «nå er du på banen og da er du en av oss».

- Jeg har heller aldri sett noen sparke til en ball slik som Steven Gerrard, uansett type fotball. Når de store klubbene spiller på Anfield, vil alltid motspillerne ha trøya til Stevie. Respekten er forbløffende.