Bystyret bidrar med £25,000

Liverpools borgermester, Joe Anderson, har donert £25,000 av bystyrets penger til det nye monumentet til minne om Liverpool-supporterne som omkom i Hillsborough-tragedien.

Borgermester Anderson lover også å hjelpe til med å finne et egnet sted for det nye minnesmerket, som er et bestillingsverk i regi av Hillsborough Justice Campaign. Anderson skal foretrekke et område ruundt William Brown Street.

Monumentet har form som en sylinder, og er laget av Tom Murphy. Det er laget i leire, men skal bli støpt i bronse.


HJC har bidratt med £37,000 og bystyrets bidrag på £25,000 gjør at man nå er et stykke på vei til å dekke totalkostnaden på £152,000. Man håper at de resterende £90,000 skal dekkes gjennom donasjoner.

Ideen til minnesmerket skal ha kommet fra et barn som undret seg på hvorfor det ikke var noe minnesmerke over de som omkom på Hillsborough i Liverpool sentrum.

Minnesmerket skal fungere som en minneboks der de etterlatte kan legge en gjenstand som minner dem om sine kjære som gikk bort i en forsegling inne i selve sylinderen. Publikum vil også bli invitert til å bidra med brev eller dikt til minneboksen.

- Vi forsøker å inkludere så mange som mulig i dette. Dette er noe laget av fans for fans, sier Sheila Coleman i HJC til BBC News.

- Vi skal finne et egnet sted i byen til dette monumentet. Jeg er åpen for forslag fra publikum i så måte. Men det virker riktig om det blir i området rundt St George's Hall. Jeg mener også at det er riktig å reise monumentet unna stadion, da tragedien påvirket alle uansett hvilken klubb de holder med. Selv var jeg tilstede på den andre semifinalen på Villa Park, hvor Everton spilte, men jeg kunne lett ha vært på Hillsborough dersom stadionvalget hadde vært omvendt, uttaler borgermester Anderson.

- Jeg håper byens to klubber bidrar med lignende donasjoner til monumentet, og at også andre stiller seg bak prosjektet med donasjoner, avslutter Anderson.