Carra vil sette sluttstrek for trofétørken

- Seks år uten sølvtøy er for mye, sier Liverpool-legenden.

- Det er altfor lenge for denne klubben. Vi ønsker å hente cuptrofeet og plassere det i troféskapet vårt, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

Scouseren er desperat etter å vinne sølvtøy, og Carra holder hvilket som helst trofé over Champions League-spill.

- Mange ser på Champions League-spill som en prestasjon, og noen ville valgt å havne blant topp fire foran å vinne et trofé. Men slik jeg ser det, handler denne klubben om å vinne trofeer. Ingenting er som å vinne en stor cup.

Carragher har vunnet det meste, men han har ennå ikke vært på Wembley med Liverpool. Forrige gang Anfield-klubben var på nasjonalarenaen, var i 1996 - åtte måneder før Carra debuterte mot Middlesbrough.

- Jeg husker finalen i 96, fordi jeg reiste med klubben. Vi skulle spille Youth Cup-finale mot West Ham noen dager senere, og jeg var med juniorene og de yngste førstelagsspillerne. Vi tapte, så det var en skuffende dag for alle, men Wembley er spesiell for alle, slår forsvarskjempen fast.

I likhet med Steven Gerrard, har også Carragher spilt landskamper for England på Wembley. Scouseren var blant annet involvert da Three Lions innviet den nyåpnede arenaen med gigantoppgjør mot Brasil.

- Liverpool-historien er full av Wembley-besøk. Da Kenny spilte, og senere overtok som manager, var det som vårt andre hjem. Vi har ikke vært der på 16 år, men vi hadde noen fantastiske dager i Cardiff. Jeg ville ikke byttet dem mot noe annet. Supporterne hadde det strålende der, og vi gjorde det bra på Millennium Stadium, fortsetter midtstopperen.

Carra påpeker likevel at Liverpool har lengtet etter en tur til nye Wembley.

- Det er stort for alle å være tilbake. Vi har ventet lenge på dette. Nye Wembley har stått her en stund, så det er skuffende at vi ikke har kommet hit tidligere. Nå som vi først er her, er det viktigste at vi tar trofeet. Det vil gjøre det enda mer spesielt.

Etter å ha vært fast inventar i Liverpool-elleveren i en årrekke, må veteranen nå finne seg i å spille annenfiolin bak Martin Skrtel og Daniel Agger. Siden han returnerte fra skade i november, har Carragher bare fått fem kamper. Han må ventelig finne seg i en plass på benken også i ettermiddag.

- Jeg mistet plassen på grunn av en skade, og andre spillere har kommet inn og prestert godt. Manageren har vært rettferdig med Martin Skrtel og Daniel Agger, som har vært to av våre beste spillere. Jeg må vente på min tur, på samme måte som andre spillere har måttet være tålmodige når jeg har spilt fast. Det er sånn fotball er - man må respektere manageren og de andre spillerne. Når sjansen byr seg, må jeg gripe den med begge hender.

34-åringen legger ikke skjul på at han ønsker seg en plass i startoppstillingen, men han understreker samtidig at trofeet er det viktigste.

- Jeg ville elsket å spille finalen. Det har alltid vært en drøm å spille for Liverpool på Wembley. Forhåpentligvis får jeg spille en rolle, sier han.

Carragher har vunnet Ligacupen to ganger før - i 2001 og 2003 - og scouseren satser på å fullføre hat-tricket i dag. Men han trekker frem finalen mot Birmingham i 2001 straks noen hevder at Liverpool får en grei jobb med å hente trofeet.

- Birmingham ga oss en tøff kamp i 2001. Det var mye lettere å slå United to år senere. Birmingham tvang oss ut i straffesparkkonkurranse, og de gjorde det vanskelig for oss, forteller han.

- Det er mye snakk om hvor viktig kampen er for Liverpool, men det er viktig å huske på at den er like viktig for Cardiff. Det er en enorm kamp for dem, og de har levert en fremragende prestasjon ved å komme til finalen. Og du må ikke langt tilbake i tid for å finne tilfeller der vi har blitt slått ut av motstand fra lavere divisjoner, sier Carragher - og sikter trolig til Ligacup- og FA-cupnederlag for Barnsley, Reading og Northampton.

Liverpool-forsvareren benytter også anledningen til å berømme Cardiff, som han mener er en stor klubb.

- De er en stor klubb, som har snust på opprykk til Premier League de seneste årene. De har vært litt uheldige som ikke har tatt steget, fordi de har vært blant toppklubbene i Championship de siste fem årene. Jeg så dem i semifinalen mot Crystal Palace, og de imponerte meg. Malky Mackay har gjort en glimrende jobb der. De er alltid konkurransedyktige, og vi må passe på å prestere vårt beste, avslutter Jamie Carragher.