Carroll imponerer Carra

Jamie Carragher lot seg imponere over klubbkamerat Andy Carrolls spill for England i EM-seieren over Sverige.

Carrolls scoring i 3-2 seieren over svenskene var hans andre mål på bare fem landskamper. Geordien har dermed gitt landslagssjef Roy Hodgson et dilemma foran den avgjørende gruppespillkampen mot Ukraina i morgen. Til den kampen er som kjent Wayne Rooney tilbake etter suspensjon. Carroll kan bli vraket til fordel for Rooney, med klubbkamerat Jamie Carragher synes Carroll bør få en ny sjanse fra start av.

- På sitt beste kan en spiller som Andy Carroll gi sitt lag flere alternativer, sier Carragher og sammenligner han med tyskernes Mario Gomez.

- Gomez og Carroll hadde kanskje stikk motsatt karriereutvikling sist sesong, men det faktum at vi nesten kjøpte Gomez før vi kjøpte Carroll er bevis på at de er like som spillertyper, uttaler Carra til Liverpool Echo.

- Overgangen for Gomez ble avblåst i siste minutt – da Hodgson var Liverpool-manager – og siden den gang har Gomez bøttet inn mål.

- Carroll beviste at han har potensial til å klare seg i det aller beste selskap mot slutten av sesongen, og beviser det igjen nå for landslaget. Man kan utnytte hans styrker på mange andre måter enn bare å slå høyt og langt.

- Prototypen på et moderne oppspillspunkt er Didier Drogba. Da vi kjøpte Andy, håpet vi at han kunne bli en engelsk versjon – en rambukk i begge ender av banen, som også har en god teknikk og kan score mål.

- Andy fikk en vanskelig start på sin Liverpool-karriere, men på bakgrunn av hans siste prestasjoner aspirerer han til å ta større ansvar fremover. Nå legger han til den nødvendige ingrediensen som heter scoringer også. Han har blitt totalt forvandlet de siste månedene, noe som er svært tydelig. Jeg vil oppsummere årsaken med ett ord. Mobilitet.

- Han har kommet i bedre form, og dermed beveger han seg mer. Han er tøffere i hodeduellene, og han har bedre balanse. Det påvirker skuddene hans i positiv retning. Alt dette til sammen gjør at vi nå har et beist med selvtillit på topp, som det nesten er umulig å stoppe til tider.

- Det er noen basiskvaliteter du ønsker fra angriperne dine. Du ønsker at de går på mange løp, og gir deg pasningsalternativer, du ønsker at de er sterke og har god teknikk slik at de kan holde på ballen og legge den tilbake, og så ønsker du at de går på løp inn i feltet og avslutter innleggene.

- Som forsvarer ønsker du at spissene på laget ditt går på løp i bakrom, slik at du kan slå en meningsfull pasning. Andy har begynt å gjøre det. En spiss i form kan gjøre en dårlig pasning om til en god pasning. En spiss i dårlig form gjør en god pasning om til en dårlig pasning. Det høres enkelt ut, men dette er de enkle læresetningene som dårligere spisser aldri forstår.

- Som midtstopper er det ikke noe jeg liker bedre enn å møte stasjonære spisser. Du vet at de ikke vil være på løp når ballen blir slått inn, og selv om de vinner hodeduellen vil de ikke få fart nok på ballen og den vil være ufarlig. Når Andy slet med formen, var han for stasjonær. Nå ser vi at han timer løpene sine og går opp i hodedueller med stor kraft, slik han gjorde da han scoret mot Sverige.