Chang blir gransket

Liverpool FC vil foreta en intern granskning av kommunikasjonsdirektør Jen Chang, etter at en supporter hevder å ha blitt truet av Chang etter at han avslørte Liverpools transferplaner på Twitter.

Liverpool Echo melder at Changs gjøren og laden vil bli gransket internt. Klubben vil finne ut om det stemmer at Chang truet supporteren med utestengelse på livstid og at han ville gjøre hans liv «til et helvete». Mr Chang hevder at påstandene bare er tatt ut av løse lufta.

Liverpool-supporteren Sean Cummins opererte under pseudonymet «Duncan Jenkins» på Twitter, og forutså overgangene til Fabio Borini og Nuri Sahin, noe han etterpå hevder kun var kvalifisert gjetning. Ifølge en blogg som Mr Cummins publiserte for en uke siden hevder han at Mr Chang forlangte å få vite hvem hans «muldvarp» i Liverpool FC var. Påstandene om trusler stammer fra et møte mellom Chang og Cummins på en restaurant i Manchester i august, der Chang ifølge Cummins kom med en rekke trusler mot ham for å få ham til å avsløre hvor han fikk sine opplysninger fra.

Echo melder at administrerende direktør Ian Ayre nå skal ha en prat med Chang, og klubbkilder bekrefter overfor lokalavisen at de vil etterforske påstandene.

I sin blogg hevder Cummins at Chang beskyldte ham for å koste klubben £300 000 ekstra i forbindelse med Borini-overgangen, fordi informasjonen han la ut på nettet førte til at Roma hevet prisen. Cummins påstår at Chang truet med å utestenge ham fra Anfield, og fore tabloidpressen med stygge rykter om ham. Cummins hevder også at Chang sa at han måtte vente seg represalier fra andre Liverpool-fans for det han har gjort, og at han kanskje måtte flytte som en følge av dette.

Chang har innrømmet at han møtte Cummins i Manchester, men benekter å ha utsatt ham for trusler. Det finnes ingen opptak av samtalene i Manchester, og således ingen direkte bevis om at trusler har blitt fremsatt.

Echo skriver at Ayre trolig har vært i kontakt med Cummins, og at et møte mellom de to vil finne sted for å diskutere saken en av de nærmeste dagene.

Jen Chang ble hentet til Liverpool i sommer, for å erstattet PR-sjef Ian Cotton. Han kom med følgende pressemelding tidligere i uken:

- Jeg kommer ikke til å respondere på oppspinn. Innholdet i de tweetene som er inkludert i bloggen er ikke relatert til de falske anklagene. Liverpool har aldri etterforsket hva denne fiktive karakteren har tweetet.