City igjen for Lucas

Lucas Leiva vil i morgen spille sin første ligakamp på Anfield siden han spilte mot nettopp Manchester City sist sesong.

Historien viser at Liverpool har vunnet 46 ganger og Manchester City 13 ganger i innbyrdes ligaoppgjør på Anfield. 17 matcher er endt uavgjort.

I fjor spilte lagene 1-1 på Anfield. Vincent Kompany sendte gjestene i føringen etter 31 minutters spill, mens Charlie Adam utlignet med et langskudd som forandret retning i Joleon Lescott to minutter senere.

Liverpool har tapt bare fire av de siste 24 ligakampene mellom klubbene på hjemme- og bortebane, og kun seks av de siste 39. Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet 13 av 30 ligakamper, mens City har vunnet fem.

Liverpool har kun tapt to av de siste 14 kampene mot City, begge med sifrene 3-0 i de to siste bortekampene. De røde har holdt nullen åtte ganger på disse kampene.

Liverpool har tapt kun to hjemmekamper mot City på de siste 39 kampene. En kamprekke som strekker seg helt tilbake til 1953. Liverpool har scoret mål mot City i alle de siste 18 ligakampene på Anfield.

City har kun vunnet en av sine siste 21 ligakamper på Anfield. Den seieren kom i mai 2003 da Nicolas Anelka scoret to ganger i en kamp som endte 2-1. Etter den kampen har City tapt seks og spilt uavgjort tre ganger på Anfield.

Dommer Andre Marriner vil i morgen dømme Liverpool for første gang siden 6-1 seieren over Brighton i FA-cupen i februar. Sist gang han dømte City slo de Manchester United 1-0 på Etihad i april.

Kilde: Liverpoolfc.com