Dalglish forsvarer Johnsons takling

Kenny Dalglish kaster seg inn i debatten om såkalte tofotstaklinger, og sier til The Guardian at dommer Lee Mason handlet riktig når han ikke dømte frispark på Glen Johnsons takling mot slutten av semifinalen mot Manchester City.

Dalglish forsvarer Johnsons takling, som førte til en ordkrig mellom City-manager Roberto Mancini og Liverpool-kaptein Steven Gerrard rett etter kampslutt på Etihad Stadium onsdag kveld. Dalglish mener at dommere bør ha frihet til å beskytte fotballen som kontaktsport.

Dalglish er av den oppfatning at Johnson kastet seg inn i situasjonen for å bryte en pasning til Lescott, ikke for å takle City-spilleren, og mener at hans spiller feilaktig har blitt dratt inn i debatten om tofotstaklinger.

- Glens takling er ikke noe problem for oss, for det var ingen rett foran ham. Han har ikke taklet bakfra, så jeg ser ikke problemet, sier Liverpool-manageren til The Guardian.

- Det vil alltid være et tolkningsspørsmål hva en takling er, men jeg ville ha trodd at dersom det var en takling så ville en annen spiller også ha kjempet om ballen. Dersom jeg sklir inn i en situasjon for å klarere ballen, og ingen annen går inn i situasjonen, da er det vel ikke en takling, er det? Dersom noen er rett foran meg, og jeg sklir inn i situasjonen, da er det en takling, ettersom noen prøver å kjempe om ballen med meg. Dersom du går inn i situasjonen bakfra, og det er noen mellom deg og ballen, da er det likedan, en takling. Men dersom det er ingen foran deg på banen og du tar ballen, kan det umulig være en takling. Folk sier han viste knotter, men du viser alltid knotter når du sklir inn i en situasjon.

Dalglish mener at man hadde sluppet mange omdiskuterte situasjoner dersom dommerne hadde hatt frihet til å tolke intensjonen med taklingen, i stedet for å måtte å håndheve den eksakte ordlyden i regelverket.

- Jeg håper man ikke forbyr taklinger, for det er en nødvendighet å ha taklinger i fotball. Det er selvsagt også vanskelig å bevise hva som er noens intensjon, men i mange av disse situasjonene tror jeg ikke spilleren som takler har noen intensjon om å skade noen.

- Det er er stygge taklinger gjort med overlegg for å skade motstanderen folk flest ikke ønsker å se på banen. Det er ikke lett å bli kvitt 100% av disse, men man har gjort en bra jobb for å bli kvitt dem. Men de kan ikke gå til det andre ytterpunktet, og bli kvitt all kroppskontakt i forbindelse med taklinger. Samtidig må man tenke over hvordan man takler.

- Dommere må få ha sin mening de også. Jeg kommer stadig tilbake til hva intensjonen med taklingen var, og det er veldig vanskelig å bevise hva en annen persons intensjon var. Men ta Jay Spearing mot Fulham. Hans eneste intensjon var å ta ballen. Han var fullt fokusert på ballen, men fordi han traff spilleren etter at han traff ballen måtte han stå over tre kamper. Du vil få uenighet om slike regler, og så vil reglene bli faset ut. Jeg tror denne regelen vil bli faset ut.