Dalglish hyller spillerne

Liverpool-manager Kenny Dalglish hyllet spillerne og laginnsatsen etter derbyseieren mot Everton på Wembley.

– Spillerne som var utpå der var fantastiske. Det samme gjelder spillerne som har bidratt så langt i turneringen. De har vært fremragende, skryter Dalglish, ifølge Liverpools offisielle nettsted.

Etter en svak første omgang, gikk Liverpool ut og snudde kampen etter sidebyttet. Først utliknet Luis Suárez etter en forferdelig støttepasning fra Sylvain Distin, før Andy Carroll ble den store helten tre minutter før slutt.

– Innsatsen, holdningen og ønsket om å få et godt resultat var klart for alle. Folk får diskutere om seieren vi fortjente, men i dag gjorde vi alt man trenger å gjøre for å vinne en fotballkamp. Og vi gjorde det som lag.

Nikica Jelavic scoret førsteomgangens eneste mål, og de blåkledde ledet fortjent ved halvtid. Hva sa så Kenny Dalglish til sine disipler i pausen?

– Spillerne behøvde ikke å høre mye. Vi bare pekte ut retningen for dem. De ønsket å vinne kampen. De har kommet langt, og spillerne ønsket å ta enda et steg videre i turneringen. Jeg synes vi begynte kampen bra, men Everton scoret og hevet seg. Vi kom tilbake rett etter pause, fortsetter Dalglish.

Liverpool-manageren er fornøyd med at spillerne maktet å legge den dårlige ligaformen bak seg, og ta seg til cupfinalen.

– Jeg synes det er en strålende prestasjon. Vi har ikke vært gode i ligaen de siste ukene, men vi har kommet oss til to cupfinaler denne sesongen. Den ene har vi allerede vunnet. Den andre kan vi begynne å se frem mot. Det gir alle som støtter Liverpool Football Club et løft.

Etter en dyster periode, har Liverpool nå vunnet sine to siste kamper. Anfield-klubben er også ubeseiret på de siste tre matchene.

– Det understreker karakterstyrken til alle i klubben. De har holdt sammen, og de har respondert godt på noe som ikke har vært klubbens stolteste periode.

Dalglish ønsket ikke å snakke om enkeltspillere etter derbytriumfen mot naborival Everton. Skotten vil heller nyte øyeblikket.

– Det er ikke tid for å gå igjennom prestasjonene til enkeltspillere nå. Nå skal vi nyte øyeblikket, viser respekt overfor Everton, og samtidig forberede oss på de siste ligakampene, sier Kenny, ifølge Liverpoolfc.tv.

Liverpool har allerede vunnet Ligacupen på Wembley denne sesongen. Men Dalglish tror ikke erfaringen fra Carling Cup-finalen ble avgjørende i dag.

– Å vinne gir deg ikke noe annet enn en god følelse. Hvorvidt erfaringen fra Ligacup-finalen er en fordel eller ulempe, er vanskelig å si. Det er individuelt. Det kan hjelpe noen, men hindre andre. Man kan få mersmak, men det er samtidig mulig å bli for tilfreds med seg selv, forklarer skotten.

Før kampen ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene og de etterlatte etter stadionkatastrofen på Hillsborough 15. april 1989.

– Igjen: Begge supportergrupper gjorde stor ære på byen Liverpool. Måten de oppførte seg på var så god som ved noen annen anledning. Byen bør være veldig stolt av fotballklubben som representerer den, avslutter Dalglish.