Dalglish om hva Liverpool FC står for

Kenny Dalglish opplyser at klubben alltid vil støtte bekjempelse av rasisme. Folk har feiltolket t-skjortestuntet. Å støtte Suarez er ikke det samme som å si at spillerne ikke er interessert i kampen mot rasisme.

- Dette er en verdensomspennende fotballinstitusjon. Dette er en fotballklubb som har tilhengere av hver tro, hudfarge og nasjonalitet som du kan tenke deg, sier Kenny Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Den har vært fantastisk suksessfull, og vi har vært heldige som har et meget solid fundament dannet av Shanks på 60- og 70-tallet, og ført videre av mange personer - Bob Paisley, Joe Fagan, administrasjonen ovenpå, formann John Smith og Peter Robinson. Støtten har økt og økt, og med den støtten har det blitt et fantastisk tverrsnitt av folk. Vi ville aldri ha hatt den støtten dersom vi på noen måte eller form var fordomsfulle eller diskriminerende mot noen del i samfunnet.

- Vår fotballklubb er basert på å være en fotballklubb som skal tjene samfunnet, og uansett hvem som er i samfunnet vil vi behandle dem likeverdig. Dette har aldri vært en klubb som har diskriminert eller som kommer til å diskriminere andre. For oss er fotballklubben viktigere enn ett individ, uansett om vedkommende er en supporter, spiller eller eier. Det handler ikke om den enkelte, men det handler om fotballklubben, og vi bør være svært stolt av denne fotballklubben.

- De seneste ukene har det vært en oppfatning av at klubben ikke gjør hva den skal gjøre, men jeg tror ikke fotballklubben noen gang ville ha beveget seg den veien. Vi vil alltid støtte offisielle kampanjer mot rasisme.

- Klart det var en stor sak med Luis. Spillerne viste støtte til Luis, noe som var fantastisk, men noen personer har tolket det feil med å si at spillerne ikke var interessert i kampen mot rasisme. Det er helt og holdent sludder. Dersom vi kan bidra til å bekjempe rasisme eller diskriminering i noen deler av samfunnet, med hjelp av noen fra Liverpool Football Club, så vil den hjelpen være forestående. Vi ønsker ikke rasisme i nærheten av fotballen og absolutt ikke noe sted i nærheten av denne fotballklubben.

- Så får vi en ny hendelse med unge Tom Adeyemi i Oldham. Alt vi kan si er at det er en politisak. Dersom Tom eller politiet ønsker hjelp av noe slag, så vil vi gi dem det. For meg er det viktigste at vi i denne fotballklubben står sammen. Vi har alle et ansvar om å opptre ansvarlig. Dersom vi kan hjelpe politiet til å finne den personen som ropte til Tom, slik at han ble opprørt, og få denne personen tiltalt, så vil vi gjøre alt vi kan for at straffen blir så streng som mulig.

- Nå har det gått et par dager mer enn ett år siden jeg ble spurt om å komme tilbake. Det var en ære og et privilegium for meg å komme tilbake, og jeg kan garantere supporterne der ute at jeg på ingen måte ville ha kommet tilbake til denne klubben hvis jeg på noen måte trodde at den var rasistisk eller diskriminerende. Jeg ville ikke ha vært her da.

- Jeg vokste opp i Glasgow, og jeg er veldig stolt av å være fra Glasgow. Jeg ble oppdratt til å vise respekt for lærere og politi, men også overfor personer uavhengig av deres farge, tro og religion. Jeg tror ikke det har vært noen ulempe.

- For min del er det slik jeg vil fortsette livet mitt. Jeg ble også fortalt at dersom du forteller sannheten, vil det ikke gå så galt. Jeg vil alltid ha den innstillingen, og jeg tror det er holdningen denne fotballklubben alltid har hatt. Hvis vi kan hjelpe FA på noen måte når det gjelder antirasisme, vil vi være de første til å ta på oss den jobben.