Dårlig statistikk i Italia

Liverpool behøver seier for å være sikre på avansement fra gruppespillet i Europa League mot Udinese i kveld, men har tidligere bare vunnet i to av ni forsøk i Italia.

Ved seier mot Udinese er Liverpool garantert videre fra gruppe A. Hvis Young Boys i tillegg slår Anzhi, vil de røde være vinner av sin gruppe. Ved uavgjort er LFC avhengig av at Young Boys ikke vinner mot Anzhi. Ved tap er Liverpool ute.

Liverpool har tidligere bare vunnet på to av ni tidligere reiser til Italia i E-Cuper, da de slo Roma 2-0 (Owen 2) i 2001 og Inter med 1-0 (Torres) i 2008.

Stewart Downing har, som eneste røde, vært på banen i alle ni kampene Liverpool har spilt i Europa League denne sesongen.

Jonjo Shelvey har scoret fire mål i årets turnering, bare Edison Cavani (Napoli) har scoret mer med fem mens Raul Bobadilla hos Young Boys også har fire.

Liverpool har bare tapt to av sine 11 siste kamper på bortebane i Europa, mot Braga i mars 2011 og mot Anzhi i år.

Dette er 11. gang Liverpool har spilt i et gruppespill i Europa. De har avansert ved åtte av de ti foregående tilfellene.

Det er blitt scoret 34 mål i Liverpools gruppe, som er mest sammen med gruppe I.

Udinese har tapt to av ti hjemmekamper denne sesongen i liga og cup. Juventus vant 4-1 i september, mens Young Boys seiret 3-2 i Europa League.

Udinese har holdt buret rent en gang på de 13 siste kampene totalt. De har sluppet inn 11 mål på fem kamper i Europa League, bare Rapid Wien (14) og Young Boys (12) har sluppet inn flere. Til gjengjeld er det ingen lag som er sist i sin gruppe som har scoret like mange mål som Udinese (7).

Mens Luis Suarez har scoret 13 mål av totalt 36 for Liverpool, har Antonio Di Natale scoret 11 av 31 for Udinese.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com