De etterlatte fornøyd

Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group er fornøyd med hva som har kommet fra politiets etterforskningsorgan og Riksadvokaten i dag, og har nå tro på at rettferdigheten vil skje fyldes.

- Det er klart at jeg er veldig fornøyd med hva jeg har hørt, jeg synes det er en flott start, uttaler Margaret Aspinall til BBC etter det i dag ble gjort klart at det vil bli startet etterforskning av politiet i forhold til hva som skjedde på Hillsborough. – Dette er starten på å få rettferdighet, og jeg tror det er begynnelsen på at de ansvarlige må stå til rette. Etterforskningen vil se på alle fra politiet som var i tjeneste den dagen, uansett om de er døde eller er i live, og jeg synes det er veldig bra. De vil også undersøke hvilken rolle West Midlands Police (som i etterkant fikk oppgaven med å etterforske politiet i Sheffield) og som også er bra. Jeg tror alle familiene vil være rimelig fornøyd med hva de har hørt i dag.

- Jeg tror det faktum at CPS nå vil starte med å undersøke hva som kom fra av likskuene vil være veldig positivt for familiene. Jeg tror også det er veldig viktig at vi kommer til bunns i rollen til Mr. Norman Bettison, og ikke bare han men alle som var involvert. Det gjelder også media på den tiden og spesielle aviser. Jeg tror de har tenkt å gjøre en grundig etterforskning og det er flott. Jeg håper bare at de for ressursene som gjør at de kan gjennomføre jobben skikkelig, slik at alle blir fornøyd.

- Ja, vi står ovenfor mer venting, men jeg håper dette vil komme så fort som mulig da jeg er mye eldre nå. Jeg var en relativt ung kvinne da det skjedde og nå er jeg en pensjonist. Jeg ønsker derfor ikke å vente for lenge, jeg ønsker å få se en slutt på dette slik at jeg kan nyte livet litt mer i fred med min familie.

- Vi har nå et forbannet godt team som arbeider med det juridiske. Vi har også Nat Carey som er en topp patolog, som vil se på detaljene hos familiene og mye av det er fortsatt veldig personlig. Jeg kan bare snakke for meg selv og ikke resten av familiene, men jeg håper at dommen fra likskuene nå kan bli knust umiddelbart.

- Jeg håper at vi nå kan få hva vi rettmessig fortjener og som vi skulle hatt for 23 år siden.