Det vil ta inntil fem år å renovere Anfield

Liverpool Echo skriver at det vil ta 4-5 år før Anfield er ferdig renovert, med ny Main Stand og ny Anfield Road End. Husene i tre gater bak Main Stand vil bli jevnet med jorden.

Liverpool Echo melder at Liverpool FC senere i dag formelt vil annonsere sine planer om å bli værende på Anfield. Klubben kommer til å legge frem et forslag til en omfattende renovering av dagens stadion, som en del av bystyrets planer for å renovere hele bydelen Anfield.

Bystyret har sikret seg et tilskudd på £25M fra den britiske stat for å renovere bydelen, og boligorganisasjonen «Your Housing» vil pumpe ytterligere millioner inn i prosjektet.

Planene som legges frem senere i dag innebærer at husene i tre rekker med gater bak Main Stand blir jevnet med jorden. Det dreier seg om Lothair Road, Alroy Road og Sybil Road. Eiendommer i fire andre spesifikke områder lenger fra stadion skal også renoveres. Noen gater vil bli oppdelt og endret, en del hus vil bli revet, mens andre blir renovert.

Flere beboere i området vil bli flyttet til nye moderne hus. Om alt går etter planen og man får grønt lys for disse planene, vil Liverpool FC bruke rundt £150M på å renovere Anfield.

Echo melder at det blir en stor utbygging av Main Stand og Anfield Road End, noe som vil gi tusenvis av nye seter. Den eksakte kapasiteten er ennå ikke fastslått på dette stadium, men Echo forstår det slik at man forventer en kapasitet rundt 60 000.

Liverpool FC understreker overfor avisen at de nå offisielt har bestemt seg for å renovere dagens stadion, i stedet for å bygge nytt i Stanley Park. Anfield-klubben har nå intensjoner om endelig å få denne jobben gjort. Men inntil nøkkelpunkter i den omfattende renoveringen av Anfield-området er ferdigforhandlet, kan ikke klubben kategorisk garantere at renoveringen av stadion vil bli gjennomført. Klubben føler seg dog trygg på at planene – som vil bli presenert i detalj i rådhuset klokken 11.00 i formiddag – vil bli gjennomført i løpet av de kommende årene.

Echo forstår det slik at klubben ønsker å gå ut forsiktig nå i første omgang, og ta ett steg av gangen, ettersom det har vært mange brutte løfter i denne saken tidligere, både overfor supportere og beboere. Klubben ønsker også å respektere ønskene til sine naboer, og ha et nært samarbeid med dem.

Fenway Sports Group ønsker heller ikke å gi Liverpools supportere noen urealistiske lovnader a la Gilletts lovnad om «spaden i jorda i løpet av 60 dager». Dersom alt går etter planen tror Echo at stadion vil stå ferdig renovert i løpet av 4-5 års tid. Den nye Main Stand vil bestå av flere etasjer, og vil bli betydelig høyere enn dagens tribune. Den vil bli helt fri for støttestolper av den type som i dag sperrer utsikten fra noen av setene der. Den nye Main Stand vil også ha plass til nye kontorer, restauranter og andre fasiliteter. Anfield Road End vil også bli renovert, med en mye større 2.etasje enn i dag, som gir plass til tusenvis av nye seter. Tribunen vil bli mye høyere enn i dag, og vil også strekke seg over Anfield Road.

Klubben håper det skal bli minimalt med redusert kapasitet i byggeårene, slik at man unngår tapte kampinntekter av betydning i denne perioden.

Offentliggjøringen av planene kommer på dagen to år etter at Fenway Sports Group tok over Liverpool FC.