Dette er Joao Carlos (Teixeira)

Prislappen på Liverpools nye 19-åring skal være £850000, fra Sporting i Lisboa. Han har landskamper på aldersbestemte landslag og liker å spille rett bak en spiss.

Pressen bruker Joao Carlos Teixeira, men på spillerlisten og i lagoppstillingene til Sporting brukte en kun Joao Carlos.

Han er født 18. januar 1993, og fylte altså nylig 19 år. Han er født i Braga, Portugal.

Transferbeløpet sies å være £850000, men det har også vært nevnt at Liverpool har forpliktet seg til å betale opp til £1M ut fra kriterier. Sporting er i økonomiske problemer og dette skal regnes som et røverkjøp.

Joao Carlos er har vært i akademiet siden han var 13 år. Et akademi som har brakt fram bl.a. spillere som Cristiano Ronaldo, Luis Figo og Nani.

Han har spilt for Portugal U16, U17 og U19.

Med nr.8 på ryggen scoret han 1-0 da Sporting slo Liverpool 3-0 på Anfield i NextGen Series i august 2011. Han spilte også da de røde tapte 5-1 i Lisboa i november.

Som spillertype blir han sammenlignet med David Silva hos Man City og den tidligere stjernen på det portugisiske landslaget, Deco.

Joao trente de siste månedene med førstelagstroppen til Sporting, men uten å få spille en offisiell kamp.

«Liverpool var imponert over hva jeg gjorde på trening og i den kampen jeg spilte. Trenerteamet likte min måte å spille på, så forhåpentligvis ønsker de å kjøpe meg.» Joao Carlos i januar 2012.

En video av Joao Carlos Teixeira.

Kilde: talkSPORT