Dette er Joe Allen

Joe Allen ble født i Carmarthen, Wales, den 14.mars 1990 og vokste opp i byen Fishguard i Pembrokeshire.

Allen var bare ni år gammel da Swansea City oppdaget hans talent, og inviterte ham til å slutte seg til klubben. Der skulle han bli i 13 år, frem til Brendan Rodgers signerte ham for Liverpool.

Den kortvokste midtbanespilleren debuterte for Swansea som 17-åring i siste serierunde i 2006/07-sesongen, da han kom inn fra benken i et 6-3 tap for Blackpool. Han ble raskt en sentral spiller for «svanene», og spilte totalt 147 kamper for den walisiske klubben og gjorde 7 mål.

Med sine 168 cm på strømpelesten er Allen akkurat like høy som Jay Spearing. Bare tre spillere var kortere i fjorårets Premier League (Shaun Wright-Phillips, Aaron Lennon og Nathan Dyer).

Allen har landskamper for Wales både på U17-, U19- og U21-nivå, og debuterte for det walisiske A-landslaget i en kamp mot Estland i 2009. Han står bokført med totalt 8 A-landskamper. Han var en av fem walisere som spilte OL-fotball for Storbritannia under lekene i London.

Allen har spilt i flere ulike posisjoner på midtbanen i løpet av sin karriere. Hans gode pasninger og hans ro med ballen er hans fremste egenskaper.