Downing håper fremgangen fortsetter

Stewart Downing har opplevd en sterk formstigning den siste tiden, og nå håper han at fremgangen fortsetter etter at han ble kåret til banens beste spiller i ligacupfinalen mot Cardiff.

- Seieren i Carling Cup-finalen er høydepunktet i karrieren så langt. Jeg kom til Liverpool for å vinne trofeer, og da er det strålende å vinne et trofé etter bare 6-7 måneder i klubben. Det ble en lang ettermiddag på Wembley, der kampen svingte og kunne ha gått begge veier. Cardiff skal ha honnør for at de la press på oss hele tiden, til og med i straffesparkkonkurransen, sier Downing til Liverpool Daily Post.

- Stemningen var høy i garderoben etter kampen, akkurat som forventet. For mange av spillerne var dette det første trofeet de har vunnet i engelsk fotball, og noen av dem har vært i Liverpool i 5-6 år.

- At Liverpool ikke har vunnet noe på en stund var ikke nevnt i forbindelse med at jeg skrev under for klubben. For meg handlet det om sjansen til å spille for en stor klubb. Det var en sjanse til ytterligere fremgang, og jeg ønsket å være en del av det.

- Du føler selvsagt presset for å prestere sterkere i Liverpool. Det forventes at klubben skal nå finaler og vinne trofeer, på grunn av klubbens tradisjoner. Liverpool har ikke gjort det de siste par årene, så det føles som en bør er borte fra våre skuldre nå som vi har vunnet dette trofeet.

Nå ser 27-åringen frem til resten av sesongen, og først i rekken av kamper er matchen mot Arsenal på lørdag.

- Finaleseieren gjør at vi får større selvtillit, og det gir deg også lyst til å spille i flere finaler. Vi har en god mulighet til det, selv om vi har en vanskelig kamp mot Stoke i kvartfinalen i FA-cupen. Og vi satser fortsatt på å ta fjerdeplassen i Premier League og dermed kvalifisere oss til neste års Champions League. Vi har mye å spille for, og forhåpentligvis forsetter vi å gjøre det bra.

- Det var en rekke nye spillere som kom inn på laget i sommer, og finaleseieren gir oss stor selvtillit som vi kan bygge videre på. Dersom vi får noen nye fjes til i løpet av sommeren, vil troppen bli enda sterkere, og kan nå enda lenger.

- Det var 6-7 spillere som skrev under for klubben nesten samtidig, og det har gått litt opp og ned, men nå har vi begynt å finne tonen og blitt gode sammen på et gunstig tidspunkt i sesongen. Vi står foran noen store kamper, og alle må stå frem og prestere i disse.

- Vi har bevist at vi kan vinne medaljer og finaler på en stor scene som Wembley. Det bør motivere oss til videre innsats.

- Personlig burde jeg gjort flere mål. Jeg har vært uheldig flere ganger denne sesongen, og har misbrukt en del sjanser. Jeg var nær ved å score også på søndag. Jeg må bare fortsette å komme i posisjoner der jeg kan gjøre mål, og forhåpentligvis vil jeg ha litt mer flaks fremover.

- Jeg trives i Liverpool. Du føler presset når du kommer hit til en stor klubb etter å ha kostet masse penger, men du må konsentrere deg om dine prestasjoner og forsøke å gjøre ditt beste.

- De siste ukene har vært morsomme. Laget har gjort det bra, jeg gjør det bra, og nå håper jeg på ytterligere fremgang frem mot sesongslutt. Jeg ønsker å hjelpe Liverpool videre fremover. Alt jeg kan gjøre er mitt beste, skape så mange sjanser som mulig, og forhåpentligvis vil mine lagkamerater ta vare på sjansene og sette ballen i nettet. Det å sette ballen i mål har vært problemet vårt denne sesongen. Vi må bli mer presise. Det gjelder meg også. Forhåpentligvis vil denne trenden snu nå.