Downing håper på fornyet tillit

Stewart Downing håper han har styrket muligheten til å spille fra start mot Everton etter å ha scoret kampens eneste mål mot Anzhi Makhachkala.

Stewart Downing scoret et flott vinnermål mot Anzhi. Kantspilleren har ikke vært blant Brendan Rodgers’ foretrukne i startoppstillingene denne sesongen, men håper nå på en plass på laget mot Everton.
- Det var tilfredsstillende å score målet, men seieren var det viktigste, sier Stewart Downing til Liverpool Echo.

- Ute på banen er eneste måten å bevise manageren hva jeg er god for. Alt jeg kan gjøre er å score mål og forsøke å spille bra. Jeg ønsker å spille i Premier League, og jeg ville like å spille i derbyet. Forhåpentligvis har jeg gitt manageren noe å tenke på.

- Vi har en stor stall, men spillerne har nylig gjort det bra, så jeg er ikke sikker på om manageren vil gjøre forandringer. Men jeg er klar og venter på en sjanse. Når den kommer, må jeg sørge for at jeg tar vare på den.

Scoringen var Downings andre mål for sesongen og hans første på Anfield siden FA-cupseieren mot Stoke i mars. Målet kom etter at han ble flyttet ned på venstrebacken etter at Glen Johnson gikk ut ved pause.
- Jeg trives på venstreback, jeg har spilt der før. Jeg har ingen problemer med det, og det var derfra jeg scoret.

- Jeg tror ikke jeg har scoret noen bedre mål enn dette. Det var en god scoring, og jeg er meget fornøyd.

- Målet var meget viktig fordi Anzhi gjorde det vanskelig for oss. Det så også ut som det måtte et langskudd til for å avgjøre kampen fordi vi hadde forsøkt alt for å bryte dem ned.

- Det var frustrerende til tider, men vi holdt det gående. Det ble en god seier til slutt. I den andre kampen i gruppen gikk resultatet vår vei, slik at det ble en god kveld for oss.

Stewart Downing tror Liverpool klarer å følge opp med seier mot Everton søndag. Liverpool har nå holdt buret rent i tre kamper på rad for første gang siden desember 2011.
- I kveld handlet det om å beholde momentumet. Det var derfor manageren ikke foretok så mange endringer på laget fra helgen. Han ønsket at vi skulle opprettholde rekken, og det gikk bra. Med to seirer og to kamper uten baklengs er vi høyt oppe foran søndagens kamp.

- Vi drar dit med selvtillit, men formen går ut av vinduet i derbyet. Deres tilskuere vil støtte dem, men vi vant der forrige sesong. Forhåpentligvis kan vi vinne der igjen. Tre poeng vil være meget stort for oss.