Downing og Enrique kan bli solgt i januar

Brendan Rodgers har gitt Stewart Downing og Jose Enrique klar beskjed om at de må kjempe seg tilbake i hans startoppstilling, ellers risikerer de å bli solgt i januar.

Det er Liverpool Echo som melder at duoen som totalt kostet Anfield-klubben £26M sommeren 2011, og var fast inventar i Kenny Dalglish sin førsteellever, nå risikerer å bli solgt når transfervinduet åpner over nyttår.

Downing har kun startet en ligakamp denne sesongen, og var ikke engang på benken mot Manchester United forrige helg. Unge spillere som Raheem Sterling, Suso og Oussama Assaidi ser nå ut til å ha passert den engelske landslagsspilleren i førstelagskøen.

Jose Enrique har også startet bare en ligakamp, og synes heller ikke lenger å nyte managerens tillit.

- Det som er viktig er at vi har god kommunikasjon. Jeg kaster ikke bort tiden min frem til januar, og nøler ikke med å fortelle begge spillerne det jeg vet nå, sier Rodgers til Echo.

- De vet hvilke krav vi stiller og hva vi ønsker. De vet hva som kreves for at vi skal få suksess og at de skal passe inn i spillergruppen. Vi trenere er ikke magikere. For meg er ikke fotballspillere annerledes enn rørleggere, snekkere eller murere. Det er de som må levere varene, og vi som er leger, trenere og managere er verktøyet de kan bruke for å bli bedre.

- Vi vil gi dem all den hjelpen vi kan for å bli bedre, men dersom de ikke viser indre motivasjon, og ikke har den lidenskapen og hungeren som kreves for å lykkes, kan det bli veldig vanskelig for dem. Hva som er sagt mellom meg og Stewart forblir privat, men han er fullstendig klar over at han må begynne å kjempe.

- Det handler om sult og lidenskap, og det er egenskapene du beundrer hos store spillere som holder seg i toppsjiktet så lenge som de er i stand til. Det handler ikke bare om hva de gjør i kampene.

- Se på Steven Gerrard og Jamie Carragher. Du ser disse guttene komme på trening til riktig tid, spise riktig mat, og holde matchvekten. Det er en livsstil, og gjør du de rette forberedelsene og er villig til å jobbe hardt vil det gi deg selvtillit, og den selvtilliten vil så føre til suksess.

- Forbereder du deg ikke skikkelig, sluntrer unna og bare hever lønnen din, blir det ikke her. Vi er en klubb som må kjempe for å bevege seg fremover.

- Stewart er en fin fyr som kom hit for fryktelig mye penger. Det har ikke fungert slik vi skulle ønske for ham. Utfordringen for ham nå er å vise at han er villig til å kjempe for laget, for han besitter talentet som kreves.

- Han har et vidunderlig venstrebein, men talent alene er ikke nok. Du må jobbe hardt. Du må kjempe for trøyen. Vi har sett flere av de unge spillerne gjøre dette, og dersom du ikke gjør dette vil du ikke være her på lang sikt.

Rodgers innrømmer at prestasjonene til unge spillere som Raheem Sterling, Suso, Jack Robinson og Andre Wisdom har gjort det enkelt å utelate Downing og Enrique.

- Min jobb kunne ikke ha vært enklere, for dersom noen kjemper mens andre ikke gjør det, da er det enkelt. Jeg vurderer dette hver dag jeg er på treningsbanen. Jeg sitter ikke på kontoret, og ikke er jeg ute og spiller golf to eller tre ganger i uken, for så å møte opp på fredag, hoppe på bussen og ta ut laget. Jeg er her og ser spillerne trene hver eneste dag. Jeg ser deres oppturer og nedturer, og over tid blir jeg kjent med deres mentalitet og deres arbeidslyst.

- Jeg har alltid hevdet at dersom en spiller har den riktige mentale innstillingen vil det gjenspeile seg i det han presterer fysisk. Mange spillere vil si at de ønsker å spille på laget og at de vil kjempe, men så ser du at de ikke ofrer seg på treningsbanen. Det sier noe om deres innstilling og holdninger.

- Når jeg ser Jamie Carragher nærmest på knærne mot slutten av en kamp, slik som på onsdag, så sier hans fysiske tilstand mot slutten av kampen noe om hans mentale innstilling. Det kommer tydelig frem hvem som ofrer seg 100% og går helt i kjelleren for laget. For meg spiller status ingen rolle. Det spiller ingen rolle hvilken sum du ble kjøpt for. Jeg vil benytte en 17-åring om han kjemper og har kvalitetene som kreves.